Sakafiora

21 Ιανουαρίου, 2008

H καλύτερη μοσχαρίσια μπριζόλα ever – Argentina στο Μαραθώνα

Filed under: Gastronomic Tourism Lovers — sakafiora @ 2:43 μμ

argentina.jpg

Τον τελευταίο καιρό οι διαιτολάγνοι πιάνουν τη μοσχαρίσια στο στόμα τους και διαδίδουν διάφορες κακίες του τύπου «δεν έχει λίπος», «δεν παχαίνει» και «είναι υγιεινή».

Ετσι, η μοσχαρίσια έχει ξεπέσει στο καθημερινό διαιτολόγιο των περισσοτέρων. Την τρώνε μόνο όταν κάνουν δίαιτα και φυσικά την έχουν συνδιάσει όλοι με μια σκληρή και άνοστη σόλα που συνοδευόμενη από αχυροσαλάτα θα τους απαλλάξει από τις τύψεις των περιττών τους κιλών.

Στην πραγματικότητα, η μοσχαρίσια μπριζόλα έχει λίπος, σχεδόν όσο και η χοιρινή. Η διαφορά είναι ότι στη χοιρινή είναι στην άκρη και είναι ορατό ενώ στη μοσχαρίσια βρίσκεται ανάμεσα στις ίνες.

Εμείς οι γκουρμέ, που η λέξη δίαιτα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας, έχουμε εκτιμήσει τη νοστιμιά της αφράτης και ζουμερής μοσχαρίσιας μπριζόλας και την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις και ενοχές.

Την καλύτερη μοσχαρίσια θα την φάτε στο Argentina, Μπιτάκου 3, στο Καλέντζι του Μαραθώνα. Μιλάμε για την μεγαλύτερη, παχύτερη, μαλακότερη και ζουμερότερη μπριζόλα, ψημένη σε σχάρα με Αργεντίνικο τρόπο. Είναι η μπριζόλα της φωτογραφίας.

Το μαγαζί σερβίρει μόνο μοσχαρίσιες και ελάχιστα side dishes όπως πατάτες, κολοκύθια, λουκάνικο, τζατζίκι και 2-3 είδη σαλάτας. Στοιχίζει 20-25 ευρώ το άτομο.

Εννοείται πως μία τέτοια μπριζόλα τη μοιράζονται 4-5 άτομα.

Εδώ το μέγεθος μετράει, απόδειξη νούμερο 2! Η απόδειξη νούμερο 1 εδώ : https://sakafiora.wordpress.com/2007/08/01/%ce%a4%ce%9f-%ce%9c%ce%95%ce%93%ce%95%ce%98%ce%9f%ce%a3-%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%a1%ce%91%ce%95%ce%99/

Καλή σας όρεξη!

19 Σχόλια »

  1. Τώρα οκέι να πας να τη φας τη μαλακιά τη τζάιαντ τη μπιτζόλα με όλα της τα πάχη αλλά χάθηκε να βάλουν και κάτι άλλο να τη συνοδεύσουν; Ξεροσφύρι κάθε φορά που πάμε. Φάε το κρέας σου πρωτόγονε και τράβα και τη γκόμενα από τα μαλλιά στη σπηλιά.
    Επίσης το value for money είναι συζητήσιμο.
    Αρζεντίιιιιιιινα είσαι μια χώρα μαγικιάαααααααααα.
    Για πες κανάκατακαλό μαγαζί να πάμε

    Σχόλιο από gsus — 21 Ιανουαρίου, 2008 @ 8:00 μμ | Απάντηση

  2. it looks delicious! yummy!

    Σχόλιο από art-εμ-ιz — 22 Ιανουαρίου, 2008 @ 1:37 πμ | Απάντηση

  3. Να κάνω μια διευκρίνηση??
    Η Αrgentina ειναι στο χωριό Καλέντζι, μετά την λίμνη και πρίν το χωριό του Μαραθώνα ;ο)
    Κατα τ’αλλα προτείνεται ανεπιφύλλακτα !!!

    Σχόλιο από Constademon — 23 Ιανουαρίου, 2008 @ 3:39 μμ | Απάντηση

  4. Α παπαπαπαπα θα πάρω την Προυζνίτσα και μάμ γρήγορα

    Σχόλιο από helen — 24 Ιανουαρίου, 2008 @ 1:39 μμ | Απάντηση

  5. epa8a ti plaka mou
    thanx
    sigoura 8a episkefto to magazaki auto mikri

    Σχόλιο από katerina — 21 Μαρτίου, 2009 @ 4:43 μμ | Απάντηση

  6. re paidia epeidi Xasapis eime sti Kriti i mbrizola sti foto den einai mbrizola …einai komati spalas Mosxarisias me egarsia tomi gia na moiazei me mbrizola …ti simeni auto?….oti o magas pou exei to Mbrizoladiko poulaei «ftini» spala mosxarisia me kokalo gia Mosxarisia Mbrizola Kare POU EINAI PANAKRIVI …..akou re ti taizoune to kosmo kai den to perni xabari :o)

    Σχόλιο από Mitsos — 29 Απριλίου, 2009 @ 5:13 μμ | Απάντηση

    • εγω παλι κρητικε χασαπη λεω πως οντως ειναι μπριζολα καρε και ναι….ειναι ακριβη σε σχεση με την σπαλα…
      αν απλα δε ξερεις ασε τα σχολιακια και τραβα βγαλε ενα εισητηριο για αργεντινη να μαθεις και απο κοψιμο και απο ψησιμο..
      εχω παω στο μαγαζι μικρη,ηταν 1989 ισως και ακομα ζουσε μια αρβανιτισσα που το ειχε,η κυρα Μαργαρω,που ηταν αρκετα χρονια μεταναστρια στην αργεντινη …αν θυμαμαι και καλα…

      Σχόλιο από polyna — 27 Αυγούστου, 2009 @ 8:08 μμ | Απάντηση

  7. γεια σου ρε μητσο με τα ωραια σου. Εχω παει και αξίζει αλλά για να το λές κάτι θα ξ΄ρεις, να μαθαίνουμε και κάτι σωστό, όχι μόνο ωραία λόγια…

    Σχόλιο από maria — 6 Μαΐου, 2009 @ 3:00 μμ | Απάντηση

  8. De fantazeste peri tinos prokeitai!!! Auto to yperoxo, paxy, zoumero, euwdiasto pragma pou emfanizetai mprosta sou meta apo 45 lepta einai oti prepei gia ekgymnasi stomaxou!! Efrainei osmi, orasi kai geusi! Apla min to parakanete me ta orektika. Afiste poly xwro!!

    Σχόλιο από Evi — 20 Ιουνίου, 2009 @ 5:09 μμ | Απάντηση

  9. Μου τρέχουν τα σάλια!

    Σχόλιο από Ιωάννα — 2 Δεκεμβρίου, 2009 @ 10:06 μμ | Απάντηση

  10. φιλε αν ειναι η μπριζολα πραγματικα οπως φαινεται στην φωτογραφια, θελω μια τετοια μονος μου…εσυ αν θελεις μοιρασου την με αλλα 4 ατομα!!!

    Σχόλιο από ortega21 — 10 Φεβρουαρίου, 2010 @ 4:04 μμ | Απάντηση

  11. Το εικονιζόμενο στη φωτογραφια δεν ειναι μπριζολα,είναι ενα κομάτι κρέας με κόκκαλο και κυρίως όχι καλής ποιότητας αλλα ειναι φτιαγμενο νόστιμα,με άριστη προεργασία,αρκετές φορές το εχω φάει στο συγκεκριμένο μαγαζί.Πλέον στο λεκανοπέδιο ειναι σπανιο εώς ανυπαρκτο το Ελληνικό
    μοσχάρι γάλακτος και αναγκαστικά τρώμε διαφορα μοσχαρια σαν αυτο περιπου,σε μαγαζια που ειναι <> στο Κολωνάκι και στα υπόλοιπα
    μαγαζιά για τους κοινους θνητους, φτιαχνουνε εντελώς άθλια κρεατα που με καποια προσπαθεια του ψήστη στο σερβιρισμα με σαλτσες και αρωματικά
    γινεται καμουφλαρισμα του κρεατος.
    Συμπέρασμα :Για μαγαζί στην Αθηνα το ARGENTINA, για τα λεφτά ανα ατομο ειναι τίμιο και τα αξίζει,δεν μπορούμε ομως να πουμε οτι πραγματι αυτο το κρεας ειναι καλο. <>

    Σχόλιο από ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ — 7 Μαρτίου, 2010 @ 6:12 μμ | Απάντηση

  12. H mprizola ta spaei!
    Den 3erw ama einai apo kreas elefanta proboskida, alla einai SUPER!
    einai terastia kai pentanostimh
    otan phgaina egw – exw kairo na paw- sou edeixne kai th mprizola prin thn pshsei
    opote opoios einai Xasaphs kai den tou aresei as mhn faei
    apla exei polu kosmo kai prepei na parete thlefwno kai apo prin
    kai to magazi ean e3aireseis th 8ea pou exoun ta akriana trapezia den einai kai polu wraio
    sto Anw Souli sthn plateia exei mia kalh alla de 8umamai pws th lene …

    Σχόλιο από dklovedoctor — 16 Απριλίου, 2010 @ 3:00 μμ | Απάντηση

    • Μαλλον Αναφέρεσε στον Σωκράτη !!!

      Σχόλιο από Στέφανος Κουντ. — 1 Σεπτεμβρίου, 2013 @ 2:06 πμ | Απάντηση

  13. SOu dinoun epilogi pos nati thes mageiremeni i ti mageirevoun mexri thanatou?

    Σχόλιο από Ανώνυμος — 5 Αυγούστου, 2010 @ 7:20 πμ | Απάντηση

  14. logika prota gia tin psisoun prota thn skotonoun

    Σχόλιο από Ανώνυμος — 30 Ιουλίου, 2011 @ 12:45 πμ | Απάντηση

  15. the secret: παιρνεις ενα κομματι μοσχαρισιο κρεας απο σπαλα κομμενο σαν μπριζολα ομως (βασικο).
    -το βαζεις σε μια κατσαρολα αφου το πλυνεις καλα και αδειαζεις μεσα ενα λιτρο coca – cola
    μεχρι να σκεπαστει καλα το κρεας το αφηνεις για μια ωρα και 15 λεπτα. το βγαζεις (εχει γινει ασπρο απο ροζ) χωρις να το πλυνεις καθολου το αφηνεις 5 λεπτα να στραγγισει και το βαζεις στην θρακα.
    Θα γινει τοσο νοστιμο και τοσο μαλακο σαν να ειναι μοσχαρακι γαλακτος……………
    Αντε σας εδωσα το μυστικο και καλη σας ορεξη……………………………

    Σχόλιο από stefanos — 6 Δεκεμβρίου, 2013 @ 9:00 μμ | Απάντηση

  16. […] H καλύτερη μοσχαρίσια μπριζόλα ever – Argentina στο Μαραθώνα […]

    Πίνγκμπακ από Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ 2015 Στοκχόλμη – Απολογισμός | Φίλοι του Καλλιτεχνικού Πατινάζ — 6 Φεβρουαρίου, 2015 @ 10:06 μμ | Απάντηση

  17. ΩραΙα τιπς σαρκοφαγαδες Να ναι σταβλισια μεγαληηη

    Σχόλιο από Μιχοσ — 7 Μαρτίου, 2017 @ 5:02 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.