Sakafiora

Μαρτίου 16, 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ 2008 – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Filed under: Art,Αθλητικά,Καλλιτεχνικό Πατινάζ — sakafiora @ 10:10 πμ

Η ΕΤ1 το έκανε πάλι το θαύμα της. Οι απευθείας μεταδόσεις είναι αποκλειστικά για το Σπορ+ ενώ στο απλό κανάλι της ΕΤ1 θα υπάρχουν μόνο μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις. Ετσι, αναγκάστηκα να αγοράσω αποκωδικοποιητή για να μπορέσω να παρακολουθήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από τις 18 έως και τις 23 Μαρτίου 2008, χωρίς να σπάσουν τα νεύρα μου. Παρόλα αυτά δε μπορώ να σταματήσω να αναρωτιέμαι πού πάνε όλα αυτά τα πάγια που πληρώνεται η ΕΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

untitled.jpeg  Ο Evgeni Plushenko, όπως ήταν αναμενόμενο θα είναι πάλι απών. Το διαζύγιό του βγήκε, για το πόδι του δεν υπάρχει ενημέρωση. Εχω την αίσθηση ότι θα τον ξαναδούμε τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς του 2010 κι ότι τα περί επιστροφής του στο Πανευρωπαϊκό του 2009 είναι μούφες. Ιδωμεν.

Με τον Πλουσένκο να λείπει, την ουσιαστική απουσία της Ρωσίας, τους Ασιάτες να έρχονται με άγριες διαθέσεις και τους νικητές του Ευρωπαϊκού να διεκδικούν τα κεκτημένα, το Παγκόσμιο αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ξεκίνησε στραβά. Ενας τραυματισμός στο γόνατο του Maxim ανάγκασε τους Ρώσους (νικητές στο χορό στον πάγο στο Πανευρωπαϊκό του 2008) Oksana Domnina και Maxim Shabalin να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Παγκόσμιο. Το ίδιο συνέβη και στον Αμερικανό Evan Lysacek, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση και απέσυρε τη συμμετοχή του.

Η Ελλάδα πάντως, η μοναδική χώρα που συμμετέχει στους αγώνες ενώ δεν έχει παγοδρόμιο, θα εκπροσωπηθεί για ακόμα μια φορά (ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έρθουμε πρώτοι από το τέλος) :

Γυναίκες – Maria-Elena Papasotiriou

Ζευγάρια – Ariel Fay Gagnon / Chad Tsagris

stephane.jpg Στους άντρες αναμένεται η μεγαλύτερη σφαγή. Ο Ιάπωνας Daisuke Takahashi είναι το μεγάλο φαβορί (ήρθε πρώτος στο Τεσσάρων Ηπείρων με 30 βαθμούς διαφορά) ενώ o Τσέχος Tomas Verner έρχεται με τον αέρα του νικητή του Πανευρωπαϊκού. Ο Γάλλος Brian Joubert θα πρέπει να αποδείξει ότι η αποτυχία στο Πανευρωπαϊκό ήταν απλά μια κακιά στιγμή ενώ ο πολυαγαπημένος μας Ελβετός Stephane Lambiel θα αντιμετωπίσει την πρόκληση να αποφύγει το λάθος και να πάρει μια φορά το μετάλιο. Να το πανηγυρίσουμε κι εμείς με χοροπηδητά και στριγγλιές.

79733636.jpg Στα ζευγάρια, οι Κινέζοι Dan Zhang / Hao Zhang και Qing Pang / Jian tong έδειξαν ότι είναι σε μεγάλη φόρμα μετά το Πρωτάθλημα των Τεσσάρων Ηπείρων που έγινε το Φλεβάρη στην Κορέα παίρνοντας τη δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα. Εχουν όμως να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς νικητές του ευρωπαϊκού Aliona Savchenko / Robin Szolkowy. Αραγε θα δούμε κανένα πεταχτό τετραπλό στο Παγκόσμιο? Από τους Κινέζους όλα να τα περιμένεις.

dance.jpg Στο χορό στον πάγο τώρα, πραγματικά απορώ τι θα δούν τα ματάκια μας. Δε φτάνει που όλες οι μεγάλες αγάπες μας έχουν αποσυρθεί, είχαμε και την ατυχία με τον τραυματισμό των Oksana Domnina / Maxim Shabalin. Λογικά το χρυσό θα διεκδικήσουν οι Γάλοι Isabelle Dolobel / Olivier Schoenfelder που ήρθαν δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό, οι Καναδοί Tessa Virtue / Scott Moir που πήραν το χρυσό στο Πρωτάθλημα Τεσσάρων Ηπείρων και οι Αμερικάνοι Tanith Belbin / Benjamin Agosto.

sarah.jpg Στις γυναίκες θα έχουμε παρόμοια σφαγή με τους άνδρες. Η Mao Asada (πρώτη στο Τεσσάρων Ηπείρων) και η Miki Ando (τρίτη στο Τεσσάρων Ηπείρων) από την Ιαπωνία, η Ιταλίδα νικήτρια του Πανευρωπαϊκού Karolina Kostner και η Sarah Meier από την Ελβετία είναι τα φαβορί. Φυσικά υποστηρίζουμε σταθερά Ελβετία που συνδιάζει καλή τεχνική με εκφραστικό χορό και όχι ασιατικά μηχανάκια που κάνουν σβούρες στον αέρα. Κάνω μια εξαίρεση για τη Miki Ando που πιστεύω ότι διαφέρει κάπως από αυτό το καλούπι των Ασιατών.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων :

Τρίτη 18/03/2008

2000 Σύντομο ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

Τετάρτη 19/03/2008

1015 Σύντομο γυναικών – 1ο γκρούπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

1200 Σύντομο ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

1500 Σύντομο γυναικών – 2ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

1930 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

Πέμπτη 20/02/2008

0005 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)

1200 Σύντομο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

1400 Χορός στον πάγο (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

2015 Ελεύθερο πρόγραμμα γυναικών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

Παρασκευή 21/03/2008

1200 Αγνωστες οι βουλές της ΕΤ1, δεν ανακοινώνουν τί ακριβώς θα δείξουν (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

Σάββατο 22/03/2008

0130 Αγνωστες οι βουλές της ΕΤ1, δεν ανακοινώνουν τί ακριβώς θα δείξουν (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

1400 Ελεύθερο πρόγραμμα ανδρών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

Κυριακή 23/03/2008

1400 Ελεύθερο ανδρών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

1630 Γκαλά (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

Ετσι όπως βλέπω το πρόγραμμα, είτε η ΕΤ τα έχει κάνει ολίγον σκατά, είτε δε θα δείξει καθόλου το σύντομο ανδρών καθώς δεν υπάρχει ούτε στο πρόγραμμα της ΕΤ1 ούτε στο πρόγραμμα του ΣΠΟΡ+. Επίσης, αν κάποιος θέλει να τα παρακολουθήσει όλα, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αποκωδικοποιητή. Αλλιώς, στο κανάλι της ΕΤ1 θα μπορέσει μόνο να δεί το σύντομο ζευγαριών, το σύντομο γυναικών κι ακόμα δύο πράγματα που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα στο πρόγραμμα. Οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους !

Updated πρόγραμμα θα αναρτηθεί με comment σ’αυτό το post, όταν τα κεφάλια της ΕΤ αποφασίσουν να μας το αποκαλύψουν (μυστικά του κράτους είναι αυτά).

*Για παράπονα (αν και κανονικά θέλει χοντρά βρισίδια) τα τηλέφωνα της ΕΤ1 : 210-7407070, 210-6066000, και το e-mail : keep@ert.gr 

Advertisements

30 Σχόλια »

 1. Δυστυχώς η ΕΡΤ digital δεν καλύπτει ακόμα όλη την Ελλάδα. Αν τους ρωτήσεις τι γίνεται θα σου πουν πάλι ότι «είμαστε στη φάση του διαγωνισμού για την αγορά εξοπλισμού» και άλλες τέτοιες μπούρδες. Οπότε, για άλλη μια φορά στην Αλεξανδρούπολη θα αρκεστούμε στις «μεταδόσεις» της αναλογικής. Χθες, που έριξα μια ματιά στο πρόγραμμα της ΕΤ1, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν αποκλείεται καθόλου να δούμε το σύντομο πρόγραμμα π.χ. των γυναικών και όχι το ελεύθερο! (Άσχετο, αλλά αντίστοιχη, βέβαια, είναι και η κατάσταση στο ραδιόφωνο. Όποιος θέλει να ακούσει π.χ. 3ο πρόγραμμα και ζει στην Ξάνθη, ατύχησε). Μόνο για eurovision είναι οι τενεκέδες…

  Σχόλιο από Vito — Μαρτίου 16, 2008 @ 2:27 μμ | Απάντηση

 2. agwnes xwris ton plushenko dn ginodai!an kai o takahashi einai polu kalos!…..

  Σχόλιο από ιωαννα — Μαρτίου 16, 2008 @ 4:00 μμ | Απάντηση

 3. Vito, εγώ γι αυτό σας τα δίνω κάθε φορά τα τηλέφωνά τους. Φαντάζομαι ότι αν παίρνουν 100 άτομα τη μέρα και τους βρίζουνε, ε κάποια στιγμή θα διορθωθούν. Εδώ δε δείχνουν το γκαλά, το ελεύθερο γυναικών τους μάρανε?
  Και στο ψηφιακό δε δείχνουν το σύντομο ανδρών. Εκτός κι αν τα έχουν κάνει σκατά στο πρόγραμμα απλώς, έχει ξαναγίνει αυτό παλιότερα. Θα το ξανατσεκάρω τις επόμενες μέρες να δω μπας και το διορθώσουνε.

  Ιωάννα, τους Ιάπωνες τους έχω όλους για μηχανάκια και δε μου αρέσουν σε γενικές γραμμές. Εξαιρώ μόνο την Αντο. Μακάρι να με διαψεύσουν κάποια στιγμή και να αλλάξουν στυλ για να δούμε και εξαιρετικό πατινάζ, προς το παρόν μόνο τεχνική έχουν.

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 16, 2008 @ 5:58 μμ | Απάντηση

 4. Καταρχήν συγχαρητήρια για την ενημέρωση και μου κάνει εντύπωση που έλληνας blogger ασχολείται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Έψαχνα εδώ και μέρες να βρω το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων για το παγκόσμιο του 08 αλλά τα ελληνικά sites ήταν ελλειπέστατα.

  Όσον αφορά τον Πλουσένκο, σήμερα στο αφιέρωμα που είχε η ΕΤ-1 τις 14.00, ο Κωστάλας είπε ότι ο Πλουσένκο επιθυμεί να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 09.

  Συμφωνώ με την υποστήριξη της Σάρας Μάγιερ και για το ανδρών θα ήθελα να δω τον Μπραιάν Ζουμπέρ στο πρώτο σκαλί του πόντιουμ.

  Έχω μια προτίμηση στους Ρώσους γενικότερα από την εποχή Γιαγκούντιν, διαθέτουν μια άλλη αίσθηση του πατινάζ, αν και αυτές οι εποχές Τοντ Έλντρζ (νομίζω ήταν αμερικάνος) και Αλεξέι Γιαγκούντιν έχουν περάσει για τα καλά.

  Σχόλιο από mafioza — Μαρτίου 16, 2008 @ 6:46 μμ | Απάντηση

 5. Mafioza, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε ειδικός στο θέμα, απλά λατρεύω το πατινάζ και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να υπάρχει ενημέρωση και για μένα και για όσους μοιράζονται την ίδια λατρεία.
  Ο Πλουσένκο είχε πει το ίδιο και για το παγκόσμιο του 2008 αλλά τελικά δεν παίρνει μέρος.
  Μακάρι να κάνω λάθος γιατί λατρεύω το πατινάζ του Ρώσου και της ρώσικης σχολής γενικότερα, αλλά πιστεύω ότι θα επαναληφθεί το ίδιο και το 2009. Εύχομαι να κάνω λάθος και να τον δούμε σύντομα.

  Το αφιέρωμα που έδειξε σήμερα η ΕΤ1 δεν υπήρχε στο πρόγραμμα μέχρι το πρωί που τσέκαρα. Ευτυχώς που με τον αποκωδικοποιητή μπορώ να δώ προγράμματα μέχρι 3 μέρες πριν.
  Απογοητεύτηκα με τον Κωστάλα που παρουσίασε το ζευγάρι των Ρώσων Oksana Domnina / Maxim Shabalin ως υποψήφιο για το πόντιουμ, ενώ έχουν τραυματιστεί κι έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους εδώ και μέρες. Προφανώς η εκπομπή γυρίστικε πολλές ημέρες πριν και δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αλλάξει αυτό το κομμάτι…
  Τι να πει κανείς, ΕΤ1 !

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 16, 2008 @ 9:13 μμ | Απάντηση

 6. Εύγε Sakafiora!

  Είσαι αξιοθαύμαστη για την προσπάθεια. Οι υπόλοιποι είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε κι αυτό το Πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε καλύτερο πατινάζ τώρα. Λογικά θα το δούμε…
  Όσον αφορά τον Y. Plushenko μην γελιέστε! Δεν θα τον ξαναδούμε, όσον κι αν μας πληγώνει όλους αυτό. Είναι αρκετά έξυπνος για να μην ρισκάρει μετά από ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, μια… τέταρτη θέση για παράδειγμα (δεν μπορεί να προπονείται και να μην λαμβάνει μέρος σε αγώνες, μάλλον δεν προπονείται). Γιατί να ρισκάρει; Αρκείται στο ότι όλους μας ιντριγκάρει η ιδέα ότι θα επανέλθει στις πίστες, ότι θα ανέβει στο πόντιουμ, ότι ασχολείται όλη η κοινότητα του πατινάζ μαζί του! Κρίμα, γιατί η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από λυπηρή, θα τη χαρακτήριζα οδυνηρή.

  Αρχίζω να θεωρώ τον B. Joubert, για ν’ αλλάξω θέμα, «πατινέρ-φούσκα». Έκανε ισχυρή την παρουσία του, τον εξύψωσαν στα μάτια του κόσμου οι βηματισμοί αλά A. Yagudin, αλλά από ‘κει κι έπειτα η αστάθεια, οι πτώσεις, το χάος.

  Τα χρυσά θα δοθούν εκεί που θα υπάρξει η μικρότερη πίεση, το λιγότερο άγχος του αθλητή. Ποιος περίμενε για παράδειγμα το χρυσό της -πανέμορφης πραγματικά- S. Arakawa στους Ολυμπιακούς του ’06;

  Όσον αφορά τις μεταδόσεις πήρα την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΤ εδώ και 2 χρόνια περίπου. Οι μεταδόσεις του Παγκοσμίου είναι καλύτερες, οφείλω να ομολογήσω σε σχέση με το Πανευρωπαϊκό, παρ’ όλο που δεν τις καλύπτει η κρατική τηλεόραση. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν, με μια γρήγορη ματιά που έριξα, μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ ή… χόκει παράλληλα. Το έχω ζήσει κι αυτό σε μετάδοση πατινάζ. Στο Πανευρωπαϊκό, στο ελεύθερο γυναικών που «μετέδιδε ζωντανά» το ΣΠΟΡ+, σταματάει ακριβώς πριν την τελευταία εξάδα. Αφού πιστεύω ότι οι μεταδόσεις τώρα οφείλονται σε ένα e-mail που τους είχα στείλει τότε! Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!!!

  Αυτά τα λίγα γι’ αρχή. Ελπίζω να μην σας κούρασα… Θα επανέλθω, αν χρειαστεί, με περαιτέρω σκέψεις.

  Υ.Γ. Δεν αντέχω άλλο το πουκάμισο και την μπλε, μάλλινη «μπλούζα-αγγαρείας» να τυλίγει τους ώμους του Κωστάλα. 2008 έχουμε! Ας φροντίζει κάποιος το ενδυματολογικό του Κωστάλα!

  Σχόλιο από Χρήστος — Μαρτίου 17, 2008 @ 12:08 πμ | Απάντηση

 7. Λύθηκε το μυστήριο της μετάδοσης του σύντομου ανδρών και του τελικιού στον χορό στον πάγο. Επίσης, η ΕΤ κατάφερε να μεταδόσει το Γκαλά και να κάνει την τιμή στο Πανελλήνιο να το παρακολουθήσει – ζούμε μεγάλες στιγμές! Το πρόγραμμα τελικά διαμορφώνεται ως εξής :

  Τρίτη 18/03/2008
  2000 Σύντομο ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Τετάρτη 19/03/2008
  1015 Σύντομο γυναικών – 1ο γκρούπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1200 Σύντομο ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1500 Σύντομο γυναικών – 2ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1930 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Πέμπτη 20/02/2008
  0005 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  1200 Σύντομο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1400 Χορός στον πάγο (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  2015 Ελεύθερο πρόγραμμα γυναικών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Παρασκευή 21/03/2008
  1100 Σύντομο ανδρών 1ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1200 Ελεύθερο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1515 Σύντομο ανδρών 2ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  2130 Χορός στον πάγο ελεύθερο πρόγραμμα (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Σάββατο 22/03/2008
  0130 Χορός στον πάγο ελεύθερο πρόγραμμα (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1400 Ελεύθερο πρόγραμμα ανδρών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Κυριακή 23/03/2008
  1400 Ελεύθερο ανδρών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1630 Γκαλά (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Δευτέρα 24/03/2008
  0530 Γκαλά (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  0800 Ζευγάρια ελεύθερο πρόγραμμα (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  1630 Γκαλα (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 17, 2008 @ 9:10 πμ | Απάντηση

 8. Χρήστο μου,

  Ο Πλουσένκο πιστεύω ότι κάνει το πιο απλό και λογικό που θα έκανε καθένας στη θέση του. Περιμένουν όλοι στη Ρωσία να δουν πώς θα τα πάει ο νέος Ρώσος (πιστεύουν ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του). Αν δουν ότι δε γίνεται τίποτα ούτε φέτος ούτε του χρόνου, τότε στους Ολυμπιακούς θα αναγκαστεί να κατέβει ο Πλουσένκο για να μη μείνει ακέφαλη η Ρωσία.

  Για τον Joubert συμφωνώ απολύτως. Εμένα δε μου άρεσε ανέκαθεν, ακόμα και στις καλές του στιγμές. Υποστηρίζω Lambiel. Μπορεί, ελλείψει του Πλουσένκο, να μην υπάρχει το «κάτι παραπάνω» στους άνδρες αλλά πιστεύω ότι ο Lambiel έχει ένα κοινό με τον Πλουσένκο. Τους βλέπεις και τους δύο στον πάγο κι έχεις την αίσθηση ότι αν βγάλουν τα παγοπέδιλα και περπατήσουν στο πεζοδρόμιο θα πέσουν. Είναι στη φύση τους το παγοπέδιλο. Αυτό δεν το ‘χω νιώσει για κανέναν άλλο αθλητή.

  Για την ΕΤ1, ισχύει αυτό που λέμε «κάθε πέρσυ και καλύτερα». Οι απαράδεκτοι δε δείχνουν ολόκληρο το πρόγραμμα στο αναλογικό κανάλι! Δηλαδή, αν έχεις την ατυχία του Vito να ζεις στον Εβρο, δε δικαιούσαι να δεις ούτε καν σε μαγνητοσκόπηση το πατινάζ, τα δικαιώματα του οποίου έχει αγοράσει η ΕΤ με τα λεφτά που πληρώνεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ! Αν πάλι έχεις την ατυχία να μένεις στην Αθήνα, τότε είσαι αναγκασμένος να δώσεις ένα ποσό (ούτε ξέρω πόσο, μου το έκαναν δώρο για να σταματήσω τη γκρίνα) για να αγοράσεις αποκωδικοποιητή. Κανονικά, όσοι αγαπάνε το πατινάζ, πρέπει να τηλεφωνούν τρις ημερησίως (μετά από κάθε γεύμα) και να τους βρίζουν, μέχρι να αλλάξουν τροπάρι. Εγώ πάντως το κάνω, έτσι για να μη νιώθετε μόνοι.

  Α, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αυτό το «αξιοθαύμαστη» με άγγιξε. Με έχουν πει και «αξιαγάπητη» 😛

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 17, 2008 @ 9:22 πμ | Απάντηση

 9. Πάλι τσίμπησες θετικά comments άτιμο θηλυκό! 😉 Παρόλα αυτά δηλώνω εντυπωσιασμένη από τις γνώσεις σου και εκφράζω όπως πάντα respect!

  Σχόλιο από one happy dot — Μαρτίου 17, 2008 @ 5:35 μμ | Απάντηση

 10. Μη νομίζεις ότι παίρνω μόνο κοπλιμέντα, με έχουν πει και εμπαθή :p

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 17, 2008 @ 6:50 μμ | Απάντηση

 11. pio xalia de ginetai!!!!!!eimai sxoleio mexri tis 2…kai na thelo na parakoloythiso den mporo.Einai katastasi ayti;

  Σχόλιο από kitty — Μαρτίου 18, 2008 @ 11:16 πμ | Απάντηση

 12. Υπομονή, κανέναν δε βολεύει το πρόγραμμα. Κι εμείς δουλεύουμε αλλά το βίντεο γράφει. Πάντως είναι ωραία να κάθεσαι μετά και να τα βλέπεις με τις ώωωωωωωωωωωωρες!

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 18, 2008 @ 6:42 μμ | Απάντηση

 13. H μετάδοση της Τετάρτης άλλαξε στην ΕΤ1. Αντί για 1200, το κάνανε 1730.
  Επειδή ΕΤ1 είναι αυτή, έχετε το νού σας κι εσείς, ποιός ξέρει πόσες φορές ακόμα θα το αλλάξουν.
  Το συνολικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει ώς εξής :

  Τρίτη 18/03/2008
  2000 Σύντομο ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Τετάρτη 19/03/2008
  1015 Σύντομο γυναικών – 1ο γκρούπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1730 Σύντομο ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1500 Σύντομο γυναικών – 2ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1930 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Πέμπτη 20/03/2008
  0005 Ελεύθερο πρόγραμμα ζευγαριών (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  1200 Σύντομο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1400 Χορός στον πάγο (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  2015 Ελεύθερο πρόγραμμα γυναικών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Παρασκευή 21/03/2008
  1100 Σύντομο ανδρών 1ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  1200 Ελεύθερο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1515 Σύντομο ανδρών 2ο γκρουπ (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)
  2130 Χορός στον πάγο ελεύθερο πρόγραμμα (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Σάββατο 22/03/2008
  0130 Χορός στον πάγο ελεύθερο πρόγραμμα (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1400 Ελεύθερο πρόγραμμα ανδρών (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Κυριακή 23/03/2008
  1400 Ελεύθερο ανδρών (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)
  1630 Γκαλά (ζωντανό στο ΣΠΟΡ+)

  Δευτέρα 24/03/2008
  0530 Γκαλά (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  0800 Ζευγάρια ελεύθερο πρόγραμμα (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)
  1630 Γκαλα (μαγνητοσκόπηση στην ΕΤ1)

  Tρίτη 25/03/2008
  0800 Ελεύθερο γυναικών (μαγνητοσκόπηση στο ΣΠΟΡ+)

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 18, 2008 @ 7:23 μμ | Απάντηση

 14. update 19/03/2008

  Χορός στον πάγο – υποχρεωτικός χορός (Αργεντίνικο Τανγκό). Φυσικά με το απαράδεκτο πρόγραμμα της ΕΤ1 και του ΣΠΟΡ+ που αλλάζει κάθε μισή ώρα και με τις απεργίες των δημοσιογράφων, δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω, δεν ξέρω καν αν το έδειξαν.

  Η κατάταξη πάντως μετά τον υποχρεωτικό χορό είναι η εξής :
  Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder – France
  Tessa Virtue/Scott Moir – Canada
  Jana Khokhlova/Sergei Novitski – Russia
  Federica Faiella/Massimo Scali – Italy
  Tanith Belbin/Benjamin Agosto – USA (η Tanith είχε πτώση)
  Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat – Γαλλία

  Ζευγάρια – σύντομο πρόγραμμα. Αυτό κατάφερα κάπως να το παρακολουθήσω σε μαγνητοσκόπηση, στην ΕΤ1, χωρίς το σχολιασμό του Κωστάλα, χωρίς να ακούγεται η μουσική, με διακοπές και με την καρτέλα της απεργίας τόπους τόπους… Αποφεύγω να σχολιάσω αφού δεν το παρακολούθησα ολοκληρωμένο.
  Πάντως, αν κάποιος μου ζητούσε να κάνω τη χειρότερη πρόβλεψη για τη μετάδοση αυτού του Παγκόσμιου, δε θα έφτανε η φαντασία μου ως εκεί.

  Οι Κινέζοι Dan Zhang/Hao Zhang πήραν την πρώτη θέση με παράλληλα τριπλά σάλχο, τεράστιο τριπλό τουίστ, και πεταχτό τριπλό λούπ.
  Οι Γερμανοί Savchenko/Szolkowy έρχονται δεύτεροι (βγήκαν πρώτοι στην παγοπίστα κι αυτό ίσως τους επηρρέασε αρνητικά). Εδωσαν πεταχτό τριπλό φλιπ, τριπλό τουίστ, παράλληλα τριπλά τόλουπ και έχουν μόνο 2 πόντους διαφορά από τους Κινέζους.
  Οι Ρώσσοι Kawaguchi/Smirnov έδωσαν παράλληλα τριπλά τόλουπ, τριπλό τουίστ, πεταχτό τριπλό λούπ και έρχονται τρίτοι.
  Τέταρτοι οι Καναδοί Jessica Dubé/Bryce Davison με παράλληλα τριπλά σάλχο, πετχτό τριπλό λούπ και διπλό τουίστ, πέμπτοι οι (σε κακή μέρα) Κινέζοι Qing Pang/Jian Tong και έκτοι οι Ρώσσοι Maria Mukhortova/Maxim Trankov.

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 19, 2008 @ 9:27 μμ | Απάντηση

 15. Πάει, το χάσαμε το Παγκόσμιο…! Μας το ‘φαγε η Πετραλιά!

  Αύριο, θα πάω στο σπίτι μιας φίλης που έχει NOVA να δω στο Eurosport τον τελικό των γυναικών τουλάχιστον!

  Σχόλιο από Χρήστος — Μαρτίου 19, 2008 @ 11:47 μμ | Απάντηση

 16. Αστα Χρήστο, γυρίζω όλο χαρά στο σπίτι να δω τι έγραψε το βίντεο και το dvd και βλέπω την καρτέλα των απεργών. Φυσικά στα άλλα κανάλια έδειχνε κανονικά ποδόσφαιρο πχ απλά χωρίς σχολιασμό. Στην ΕΤ όμως ξεπερνάνε κάθε φορά τους εαυτούς τους !

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 20, 2008 @ 10:58 πμ | Απάντηση

 17. ennoeitai oti den anteksa na to diabaso! Oyte kan ta sxolia!!! Aman me ayto to patinaz! Den les poy htan kai h apergia kai kanate kai ligo apotoksinosh!?!

  Σχόλιο από Marika — Μαρτίου 20, 2008 @ 12:42 μμ | Απάντηση

 18. ti apotoksinwsh paidi mou?
  olo to xrono perimenw gia na pathsw to koumpi on ths tv !

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 20, 2008 @ 1:32 μμ | Απάντηση

 19. update 20/03/2008

  Η ΕΤ και το ΣΠΟΡ+ είτε δεν μετέδωσαν τίποτα είτε εγώ είμαι γκαβή. Εψαχνα με τις ώρες στον αποκωδικοποιητή, στα προγράμματα της ΕΤ στο ίντερνετ, έβαζα όλη μέρα τα βίντεο και τα DVD να γράφουν και τελικά δεν κατάφερα να δώ τίποτα απολύτως.

  Ζευγάρια – ελεύθερο πρόγραμμα

  Οι Γερμανοί Aliona Savchenko/Robin Szolkowy πήραν το χρυσό με συνδιασμό παράλληλων τριπλών τόλουπ ενώ ο Szolkowy βγήκε από το δεύτερο άλμα, πεταχτό τριπλό φλιπ, τριπλό τουίστ και πεταχτό τριπλό σάλχο. Οι Κινέζοι Dan Zhang/Hao Zhang πήραν τη δεύτερη θέση με τριπλό τουίστ, τριπλό λούπ/σάλχο. Οι Καναδοί Jessica Dubé/ Bryce Davison ήρθαν τρίτοι (ενώ ήταν τέταρτοι μετά το σύντομο πρόγραμμα) με διπλό τουίστ, συνδιασμό παράλληλων διπλών άξελ, τριπλό σάλχο. Οι δικοί μας Ariel Fay Gagnon / Chad Tsagris πήραν τη 19η θέση (σε σύνολο 20).

  Γυναίκες – σύντομο πρόγραμμα

  Η Ιταλίδα Καρολίνα Κόστνερ πήρε την πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα με συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ, διπλό άξελ ενώ βγήκε από το τριπλό λουτς. Η Ιαπωνέζα Mao Asada, η οποία βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ χωρίς προπονητή, ήρθε δεύτερη με μόλις 0,18 βαθμούς διαφορά, δίνοντας συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό λούπ και διπλό άξελ, ενώ έχασε βαθμούς από τα σπιν και τα σπιράλ της. Οι πρώτες οχτώ αθλήτριες έχουν μόλις 5 βαθμούς διαφορά, οπότε καταλαβαίνετε τι τελικό θα δούμε. Η Ιαπωνέζα Yukari Nakano είναι Τρίτη μετά από ένα συνδιασμό τριπλού φλιπ με διπλό τόλουπ, τριπλό λούτς και διπλό άξελ, η Φινλανδή Kiira Korpi τέταρτη με συνδιασμό τριπλού λουτς με διπλό τόλουπ, τριπλό λούπ, η Yu-Na Kim από την Κορέα Πέμπτη με συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ και πτώση στο τριπλό λουτς και έκτη η Καναδή Joannie Rochette. Η Ελβετή Sarah Meier βρίσκεται στην έβδομη θέση με συνδιασμό τριπλού λούτς με διπλό τόλουπ και τριπλό σάλχο. Η Ιαπωνέζα Miki Ando είναι όγδοη μετά από ένα απογοητευτικό πρόγραμμα. Η δική μας Maria-Elena Papasotiriou πήρε την 50η θέση (σε σύνολο 53 αθλητριών).

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 20, 2008 @ 10:36 μμ | Απάντηση

 20. Κατάφερα να δω λίγο από το σύντομο των γυναικών: Οι βηματισμοί αυτής της 17χρονης γιαπωνεζούλας Mao Asada με έκαναν και παραμιλούσα. Φοβερό πρόγραμμα. Προφανώς δεν έχει (ακόμα) την τεχνική και την ωριμότητα που έχουν άλλες, αλλά πρόκειται για πραγματικό ταλέντο. Ανυπομονώ να τη δω στο ελεύθερο. Επίσης, το σύντομο πρόγραμμα της Sarah Meier είναι καταπληκτικό. Η μουσική και η χορογραφία είναι υπέροχες. Ελπίζω να μη μείνει στην 7η θέση…

  Λίγο η απεργίες στην τηλεόραση, λίγο η απεργίες της ΔΕΗ, ε, να ‘ναι καλά το internet. Ευτυχώς, ανεβάζουν γρήγορα τα προγράμματα από το αγγλικό Eurosport στο youtube. Ελπίζω να καταφέρω να δω αύριο το ελεύθερο γυναικών στη ΕΤ1, έστω και μαγνητοσκοπημένο.

  Σχόλιο από Vito — Μαρτίου 20, 2008 @ 11:27 μμ | Απάντηση

 21. Συμφωνώ απολύτως. Η Meier έδωσε το εκφραστικότερο σύντομο πρόγραμμα. Δυστυχώς από τεχνική άποψη υστερεί γι αυτό και ήρθε 6η στον τελικό. Δεν έχω δει το ελεύθερο πρόγραμμα (thanks to ET) αλλά στο σύντομο πχ έκανε σάλχο ενώ οι άλλες έκαναν άξελ. Ολα αυτά μετράνε στη βαθμολογία όπως και ο αριθμός των περιστροφών.
  Από τη μία είναι λογικό αυτό ώστε να υπάρχει ένας αντικειμενικός τρόπος βαθμολογίας, από την άλλη είναι κρίμα γιατί το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι και τέχνη, όχι μόνο άθλημα.

  Αν ήμουν κριτής θα της είχα δώσει την πρώτη θέση.

  Επίσης αν ήμουν Μeier, θα έπαιρνα τον Lambiel από το χεράκι και θα παίρναμε μέρος στο χορό στον πάγο, όπου χωρίς ανταγωνισμό θα σαρώναμε όλα τα χρυσά σε πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακούς με 30 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ζευγάρι…

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 21, 2008 @ 10:51 πμ | Απάντηση

 22. Την καλύτερη απεργία πάντως την κάνει η ξαδέρφη μου. Δεν παρακολουθεί το πατινάζ με το απλό αίτημα της επιστροφής του Plushenko 😛

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 21, 2008 @ 12:09 μμ | Απάντηση

 23. Ο τελικός γυναικών ήταν απ’ τους πιο συναρπαστικούς που έχω παρακολουθήσει.
  Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Την ψυχραιμία της C. Kostner μετά από μια μικρή αστάθεια, προκειμένου να κρατήσει το πρόγραμμα της; Την αέρινη κίνηση της S. Meier; Την αξιοθαύμαστη προσπάθεια της M. Asada που πήρε και το χρυσό τελικά; Πολλές ανατροπές, πολλές πτώσεις πραγματικά αδικαιολόγητες! Για παράδειγμα, πατινάρει -απλώς- στον πάγο η K. Korpi και γλιστράει και πέφτει κάτω. Ή η περίπτωση της M. Asada που έπεσε ακριβώς πριν επιχειρήσει ένα άλμα. Δίκαια, οι κριτές δεν το θεώρησαν πτώση από άλμα (πήρε, ωστόσο, τη μείωση -1.00).
  Κρίμα, γιατί η μετάδοση του Eurosport άρχισε λίγο αφότου η J. Sebestyen είχε τελειώσει την προσπάθειά της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδωσε το 8ο καλύτερο ελεύθερο πρόγραμμα, έχοντας τερματίσει 19η μετά το Σύντομο.

  Τελικά, ένας ωραίος αγώνας πρέπει να έχει ανατροπές, ένταση, αλλά και πλούσιο θέαμα. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας τα εμπεριείχε όλα!

  Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την καλή μου φίλη, Ηρώ, η οποία παρακολούθησε μαζί μου τον αγώνα (σαν να πήρα το Όσκαρ ακούγεται αυτό… χαχαχα)

  ΥΓ: Σκέφτομαι σε στιγμές της μετάδοσης τί μπορεί να ξεστόμισε ο Κωστάλας (Αχ, γιατί κορίτσι μου, γιατί, γιατί… κρίμα)

  Σχόλιο από Χρήστος — Μαρτίου 21, 2008 @ 12:09 μμ | Απάντηση

 24. δεν κάνω μόνο εγώ απεργία, κάνει και η μαμά μου…

  Σχόλιο από marina — Μαρτίου 21, 2008 @ 2:43 μμ | Απάντηση

 25. update 21/03/2008

  Χορός στον πάγο – πρωτότυπος χορός (folk/country dance)

  Αλλη μια άκυρη μετάδοση της αναλογικής και ψηφιακής ΕΤ. Αναρρωτιέμαι αν θα μας δείξουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα όλα αυτά που χάσαμε.
  Οι Γάλλοι Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder πήραν την πρώτη θέση χορεύοντας Gavotte, οι Ρώσσοι Jana Khokhlova/Sergei Novitski δεύτεροι με Russian Gypsy Dance και οι Καναδοί Tessa Virtue/Scott Moir τρίτοι.
  Τέταρτοι οι Ιταλοί Federica Faiella/Massimo Scali με Italian Pizzica, πέμπτοι οι Αμερικάνοι Tanith Belbin/Benjamin Agosto και έκτοι οι Γάλλοι Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat με Spanish Flamenco.

  Γυναίκες – ελεύθερο πρόγραμμα

  Ο πρώτος τελικός που κατάφερε να μεταδόσει η ΕΤ είναι γεγονός !
  Τι να πει κανείς για τις γυναίκες? Εχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια να βλέπουμε πτώσεις. Βέβαια αυτό το φετεινό, να πέσουν όλες από την πρώτη μέχρι την τελευταία δε νομίζω να έχει ματαγίνει. Φανταστείτε ότι η Mao Asada, που πήρε τελικά το χρυσό, έπεσε και σύρθηκε στον πάγο και παραλίγο να σκάσει με δύναμη στις πλαϊνές πινακίδες.
  Αν ήμουν κριτής θα έδινα θέσεις από την τέταρτη και κάτω μόνο. Να μην πάρει καμμία μετάλλιο.
  Αμα δε μπορείτε βρε κορίτσια να κάνετε τριπλό άξελ, κάντε ένα μονό τόλουπ καλύτερα. Προκειμένου να σας βλέπουμε να σκοτώνεστε, προτιμάμε τα μονά άλματα. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν μ’αυτό.
  Πρωταθλήτρια στο σκούπισμα του πάγου με το μπούτι η Φινλανδή Kiira Korpi, η οποία μετά από ένα απογοητευτικό πρόγραμμα κατέληξε στην 9η θέση (και κάπως χαριστικά θα έλεγα).

  Το χρυσό πήρε η Ιαπωνέζα Mao Asada, αφού κατάφερε να πέσει μόνο μία φορά, δίνοντας συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ, τριπλό λούτς, τριπλό λούπ, συνδιασμό διπλού άξελ / διπλού λούπ /διπλού λούπ και διπλό άξελ.
  Η Ιταλίδα Karolina Kostner πήρε τη δεύτερη θέση με συνδιασμό τριπλού φλιπ / τριπλού τόλουπ / διπλού λουπ, άγγιξε τον πάγο με το χέρι στο τριπλό λούτς. Σε όλα τα υπόλοιπα άλματα ήταν ασταθής, επιχείρησε συνδιασμό διπλού άξελ με τριπλό τόλουπ που το προσγείωσε όπως όπως, τριπλό φλιπ και συνδιασμό τριπλού σάλχο/διπλού τόλουπ όλα προβληματικά. Κατά τη γνώμη μου η Κόστνερ είναι σα να έχει καταπιεί αγγούρι. Τη θεωρώ την πιο άχαρη αθλήτρια που έχω δει ποτέ να κάνει πατινάζ και πραγματικά απορώ κάθε φορά με τις βαθμολογίες της.
  Η Yu Na Kim από την Κορέα πήρε την τρίτη θέση, ενώ δικαιούταν τη δεύτερη, με συνδιασμό τριπλού φλιπ / τριπλού τόλουπ, συνδιασμό τριπλού λουτς / διπλού τόλουπ / διπλού λούπ, συνδιασμό διπλού άξελ / τριπλού τόλουπ, τριπλό σάλχο και διπλό άξελ.
  Τέταρτη η Ιαπωνέζα Υukari Nakano, πέμπτη η Καναδή Joannie Rochette και η πολυαγαπημένη μας Ελβετή Sarah Meier έκτη. Η Meier ήταν εκπληκτική και ίσως της άξιζε η τέταρτη θέση, αλλά επιτέλους θέλουμε να τη δούμε να κάνει ένα καθαρό πρόγραμμα και να έρχεται πρώτη.
  Η Ιαπωνέζα Μiki Ando αποχώρησε από τον αγώνα στο πρώτο λεπτό του προγράμματός της λόγω τραυματισμού.

  Χορός στον πάγο – ελεύθερο πρόγραμμα

  Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκνευρίστηκα. Οι Γάλλοι Isabelle Delobel / Olivier Schoenfelder που πήραν το χρυσό δε μου άρεσαν καθόλου. Θεωρώ πολύ καλύτερους τους έτερους Γάλλους Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat, οι οποίοι ήρθαν τελικά έβδομοι. Καλύτεροι όλων κατά τη γνώμη μου ήταν οι Ρώσσοι Jana Khokhlova / Sergei Novitski, τους οποίους αδικεί η τρίτη θέση. Δεύτεροι ήρθαν οι Καναδοί Tessa Virtue / Scott Moir, οι οποίοι δε μου κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη. Τέταρτοι οι Αμερικάνοι Tanith Belbin / Benjamin Agosto, πέμπτοι οι Ιταλοί Federica Faiella / Massimo Scali, οι οποίοι μου άρεσαν αρκετά αλλά είχαν ένα χαζό στραβοπάτημα και έκτοι οι Αμερικάνοι Meryl Davis / Charlie White. Οι Αγγλοι Sinead & John Kerr κατέληξαν όγδοοι και οφείλω να ομολογήσω ότι το πρόγραμμα που έδωσαν στο πανευρωπαϊκό μ’άρεσε περισσότερο.
  Δυστυχώς πιστεύω ότι τα κενά που έχουν αφήσει τα μεγάλα ονόματα στο χορό στον πάγο δύσκολα θα καλυφθούν.

  Ανδρες – σύντομο πρόγραμμα

  Πρώτος ο Καναδός Jeffrey Buttle με συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ, τριπλό άξελ, τριπλό λούτς και πολύ ωραίους βηματισμούς.
  Δεύτερος ο Αμερικάνος Johnny Weir με συνδιασμό τριπλού λουτς με τριπλό τόλουπ, τριπλό άξελ και τριπλό φλιπ σε μια βαρετή χορογραφία που νομίζω ότι δεν του ταιριάζει κιόλας (περιμένουμε το ελεύθερο για να πειστούμε για το αντίθετο). Πήρε τη δεύτερη θέση λόγω δυσκολίας αλμάτων.
  Τρίτος ο Ιάπωνας Daisuke Takahashi, o οποίος με έκανε να καταπιώ τη γλώσσα μου με όσα είχα πει για τους ασιάτες. Το πρόγραμμά του ήταν πεντακάθαρο, από τεχνική άποψη πιστεύω πως ήταν καλύτερος από τους υπόλοιπους και η χορογραφία πρωτότυπη, δυνατή, γρήγορη και ταιριάζει απόλυτα με το δυναμισμό και τη βαρβάτη τεχνική αυτού του αθλητή. Πιστεύω ότι στον τελικό θα μονομαχήσει με τον Τσέχο για το χρυσό.
  Τέταρτος ο Τσέχος Tomas Verner, ο οποίος έδωσε ένα πανέμορφο πρόγραμμα, γρήγορο, έξυπνο, πρωτότυπο και με έκανε να πάρω πίσω όλα όσα είχα πει στο πανευρωπαϊκό. Εδωσε πεντακάθαρα άλματα, συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ, τριπλό άξελ, τριπλό λούτς και υπέροχους βηματισμούς. Αναμένουμε το ελεύθερο πρόγραμμά του με μεγάλη αγωνία.
  Πέμπτος ο αγαπημένος μας Ελβετός Stephane Lambiel, ο οποίος είχε την κλασική πτώση στο τριπλό του άξελ. Κατά τα άλλα έδωσε ένα πολύ ωραίο καλλιτεχνικό (όσο μπορεί να είναι το σύντομο) πρόγραμμα με θεαματικά σπινς. Στο συνδιασμό τετραπλού με τριπλό τόλουπ άγγιξε τον πάγο και από άλματα έδωσε μόνο ένα καθαρό τριπλό λουτς.

  Ες αύριον τα σπουδαία…

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 22, 2008 @ 2:40 πμ | Απάντηση

 26. μμμ ο Ιάπωνας άγγιξε τον πάγο στο τριπλό άξελ αλλά ο ενθουσιασμός μου δεν πτοήθηκε. Θα νικήσωμεεεεεεεεεεεν !

  Χρήστο, είδα τον τελικό των γυναικών και ο Κωστάλας ήταν απαρηγόρητος. Πάντως είδες που σου έλειψαν τα «αχ κρίμα»? Ποτέ ξανά eurosport !

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 22, 2008 @ 2:43 πμ | Απάντηση

 27. Ο τελικός των γυναικών παρόλο που δεν ήταν αγώνας υψηλού επιπέδου, είχε αγωνία. Όχι για το ποια θα πάρει το μετάλλιο; «Η λιγότερο χειρότερη», αλλά η αγωνία «μέχρι την πρώτη πτώση». Αυτό ήταν που κρατούσε το ενδιαφέρον. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είδα την ελληνική μετάδοση της ΕΤ; Χαχαχα! Φυσικά και το είδα. Έβλεπα, παράλληλα ζωντανό Κωστάλα στο ΣΠΟΡ+ (Σύντομο Ανδρών) και κατεψυγμένο στην ΕΤ1 (Ελεύθερο Γυναικών)! Δεν θα το έχανα… Κρίμα, πάντως, γιατί ήθελα να δω γιατί σταμάτησε την προσπάθειά της στη μέση η Miki Ando. Είδα την πτώση της, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο οδυνηρή, που να την αναγκάσει να εγκαταλείψει τον αγώνα. Απαράδεκτο, πάντως, που δεν βαθμολογήθηκε (ως εκεί έστω που αγωνίστηκε) και το χειρότερο που δεν υπήρξε πουθενά στην γενική κατάταξη. Ακόμη και στην Formula 1 όταν κάποιος ραλίστας δεν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού και εγκαταλείψει νωρίτερα, τότε στο τέλος γράφει δίπλα απ’ το όνομά του DNF (Do not finnish). Το όνομα της M. Andο δεν αναφέρθηκε πουθενά. Ήταν σαν να μην αγωνίστηκε καθόλου! Και δεν το έδειξε η μετάδοση της ΕΤ1.

  Ο τελικός των ανδρών, τώρα, ήταν αδιάφορος νομίζω. Δεν υπήρχε η ένταση, η αγωνία, που ένιωθες ότι υπήρχε σε κάθε αθλήτρια που έβγαινε στον πάγο. Κρίμα, γιατί η αγωνία των θεατών σε ένα Παγκόσμιο δεν αξίζει να αναλώνεται στην τελευταία εξάδα των αθλητών… Στους άντρες δε, εγώ περίμενα δυο-τρεις επιδόσεις μόνο… Σας είπα ότι χάρηκα που ο B. Joubert δεν πήρε το χρυσό; Έχει έναν άγριο «τσαμπουκά», μια «μαγκιά και καλά…», κάτι που πιστεύω ότι δεν ταιριάζει σε έναν αθλητή. Δεν θα έβλαπτε λίγη ευγένια παραπάνω…

  Αυτά τα ολίγα… Κρίμα, πάντως για όλα. Κακή μετάδοση, κακό επίπεδο, κακές στιγμές.

  Άντε, και του χρόνου καλύτερα…

  Σχόλιο από Χρήστος — Μαρτίου 23, 2008 @ 3:31 μμ | Απάντηση

 28. Τη Miki Ando δεν την έδειξε καν η ΕΤ1 όντως! Είδα το βίντεο στο youtube και το ανέβασα στον απολογισμό του παγκόσμιου μαζί με όλα τα βίντεο.
  Πάντως στη βαθμολογία της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ISUFS) υπάρχει με ένδειξη WD (withdrawn) το οποίο είναι και το σωστό (οι Σουηδοί μάλλον τα έκαναν ολίγον εμπριμέ στις μεταδόσεις γενικότερα) :
  http://static.sportresult.com/sports/figureskating/live/results/wc2008/CAT002RS.HTM

  Συμφωνώ απολύτως για τον Joubert, με ενοχλεί πολύ η υπεροψία του (δεν τον ξέρω και προσωπικά δηλαδή, αλλά αυτό φαίνεται από τη φάτσα και τις κινήσεις του). Χάρηκα που δεν πήρε το χρυσό αλλά δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι έδωσε εκπληκτικό ελεύθερο πρόγραμμα κι αξίζει συγχαρητήρια.

  Το γκαλά ακόμα να το δούμε, το παγκόσμιο τελείωσε, αναμένουμε το 2009 και την πολυσυζητημένη επιστροφή του Πλουσένκο.

  Ο απολογισμός και όλα τα βίντεο του παγκόσμιου εδώ :

  https://sakafiora.wordpress.com/2008/03/24/%ce%a0%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%a0%cf%81%cf%89%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%9a%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d/

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 24, 2008 @ 4:21 μμ | Απάντηση

 29. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη που υπάρχουν τόσο καλά ενημερωμένοι και με άποψη λάτρεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Για μένα ήταν ένα ευχάριστο θέαμα που σπάνια τύχαινε να παρακολουθήσω αλλά πάντα με «μαγνήτιζε» η λάμψη του. Αυτός όμως που πραγματικά με έκανε να «κολλήσω» ήταν ο Brian Joubert… Απ’ ό,τι μπορώ να καταλάβω οι περισσότεροι,αν όχι όλοι, δε συμφωνείτε με την αποψή μου… Η αλήθεια είναι ότι όσα σχόλια είδα γι’ αυτόν ήταν τουλάχιστον επικριτικά και κυρίως αναφέρονταν στο ύφος και την προσωπικότητα του. Υπήρχαν βέβαια και θετικά σχόλια από θαυμάστριες που τον θεωρούν κούκλο(τυφλές θα’ ναι!) αλλά μάλλον δεν πρέπει να τα λάβω και πολύ υπόψην μου.
  Είναι προφανές ότι το όλο στυλ του δε σου φέρνει στο μυαλό έναν καλοσυνάτο άνθρωπο με αγαθή και χρυσή καρδιά, αλλά εκτός από τις εμφανίσεις του στην πίστα υπάρχουν και άλλες «μαρτυρίες» της κακής του συμπεριφοράς?
  Για παράδειγμα, διάβασα σε κάποιο site ότι σε μια συνέντευξη του δεν είπε και τα καλύτερα για τον Πλουσένκο…!!!Είναι επιρρεπής σε τέτοιους σχολιασμούς?

  Υ.Γ. Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου!

  Σχόλιο από Αλίκη — Μαρτίου 26, 2008 @ 3:15 μμ | Απάντηση

 30. O Brian Joubert νομίζω ότι μας κέρδισε όλους φέτος. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο ωραίους βηματισμούς από την εποχή του Alexei Yagudin. Επίσης δεν εχω ξαναδεί ποτέ πρόγραμμα που να έχει περισσότερη ένταση και πείσμα για νίκη.

  Δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων τον αντιπαθεί. Εγώ δεν τον ξέρω προσωπικά, το συμπέρασμα ότι είναι υπερόπτης το βγάζω από τη φάτσα και γενικώς τις κινήσεις και το στύλ του.

  Αυτό που είχε πει για τον Πλουσένκο ήταν ότι τον θεωρεί επιδειξία/showman, sth συνέντευξη μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2002 :

  Δημοσιγοράφος: What do you admire in his style over Plushenko’s?
  Brian Joubert: I don’t like Plushenko’s skating, it’s – how do you say, um, too «showy»? I prefer the masculine style. Evgeny is of course a good skater, but I prefer the style of Alexei (εννοεί τον Yagudin).

  Ολη η συνέντευξη εδώ :
  http://www.goldenskate.com/articles/2003/102403.shtml

  Σχόλιο από sakafiora — Μαρτίου 26, 2008 @ 3:47 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: