Sakafiora

Μαρτίου 28, 2008

777, ο αριθμός του Κυρίου

Filed under: Δουλειά δεν είχε ο διάολος — sakafiora @ 6:32 μμ

slots_threesevens_300x225.jpg 

Η εφημερίδα της Αγίας Έδρας σε άρθρο υπό τον τίτλο “Οι νέες μορφές της κοινωνικής αμαρτίας” δημοσίευσε λίστα με τα νέα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, ζητώντας από τους 1 δισ. ρωμαιοκαθολικούς να μετανοούν τόσο για τις παλιές όσο και για τις νέες αμαρτίες.

Έτσι, εκτός από τα αρχικά πρώτα θανάσιμα αμαρτήματα :

1.      Λαγνεία (πόθος για wendy’s)

2.      Λαιμαργία (μιαμ μιαμ wendy’s)

3.      Απληστία (θέλω να φάω όλα τα τετράγωνα μπιφτέκια του κόσμου!)

4.      Οκνηρία (πού να ετοιμάζω τη βαλίτσα για τη Ν.Υόρκη τώρα…)

5.      Αλαζονεία (μπροστά στα wendy’s είστε ένα τίποτα)

6.      Θυμός (το κέρατο αυτουνού που ‘κλεισε τα wendy’s μας)

7.      Φθόνος (οι αμερικάνοι τρώνε wendy’s, εμείς γιατί όχι?)

Προστέθηκαν από το Βατικανό άλλα επτά :

1.      Επέμβαση στα ανθρώπινα γονίδια (δημιουργία τετράγωνου στομαχιού)

2.      Ναρκωτικά (εθισμός στα wendy’s)

3.      Ρύπανση περιβάλλοντος (μην πετάτε τα περιτυλίγματα των wendy’s στο δάσος!)

4.      Κοινωνική και οικονομική αδικία (εμείς δεν έχουμε wendy’s, εσείς έχετε, σνιφ)

5.      Ξεδιάντροπη συσσώρευση πλούτου (να φτηνήνουν τα wendy’s τώρα!)

6.      Παιδεραστία (ποτέ μην παίρνετε wendy’s από ξένους)

7.      Έκτρωση (από τη μεγάλη λαχτάρα και την ανικανοποίητη επιθυμία της εγκύου για wendy’s)

Μυρίζομαι ότι η εκκλησία προσέλαβε marketing managers, οι οποίοι είχαν την καταπληκτική ιδέα να εκσυγχρονίσουν λίγο τα Θεία.

Στα πλαίσια αυτού του εκσυγχρονισμού, θα λανσάρουν τα τρία επτάρια ως τον επίσημο αριθμό της χριστιανοσύνης. Η τρίτη επτάδα αμαρτημάτων θα ανακοινωθεί σε επτά τέρμηνα κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών τύπου Eurovision. Οι πιστοί θα προτείνουν αμαρτήματα, μια ειδική επιτροπή θα επιλέξει τα 21 επικρατέστερα και τα 7 που θα ψηφιστιούν μέσω televoting (που θα γίνεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του Βατικανού στο νούμερο 777) θα κερδίσουν.Το σποτ της καμπάνιας θα είναι το «777, ο αριθμός του Κυρίου» (δανεικό από το «666, ο αριθμός του θηρίου») και θα μπορεί να αναγράφεται με μαρκαδόρους στις μαθητικές τσάντες. Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στο παρελθόν τον πράκτορα 007 για τη διαφημιστική εκστρατεία, ενώ δε θα λήψουν οι αναφορές στο BlackJack, στους κουλοχέρηδες και φυσικά στα επτά θαύματα του κόσμου. 

Τα επόμενα επτά αμαρτήματα τα οποία προτείνω εγώ είναι :  

 1. Οδηγική μαλάκυνση. Στην κατηγορία ανήκουν όσοι προσπερνάνε την ουρά που περιμένει να στρίψει στο φανάρι και πάνε και στέκονται μπροστά από το φανάρι, μετά δε βλέπουν ότι άναψε πράσινο, όλη η ουρά τους κορνάρει, αυτοί μέχρι να το πάρουν είδηση περνάνε με πορτοκαλί κι η ουρά παραμένει ως είχε. Επίσης, όσοι πάνε στα αριστερά σαν κότες και αυτοί που τους προσπερνάνε και μετά πάνε και φρενάρουν μπροστά τους.
 2. Διατροφική προκλητικότητα. Στην κατηγορία ανήκουν όσοι είναι πετσί και κόκκαλο και κάνουν δίαιτα, όσοι τρώνε και δεν παχαίνουν και γενικά όσοι σπάνε τα νεύρα όλων των υπόλοιπων φυσιολογικά χοντρών ανθρώπων με τις διατροφικές τους συνήθειες και άγχη.
 3. Βολεμένη πλεονεξία. Στην κατηγορία ανήκουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι εκπαιδευτικοί και γενικώς όλοι όσοι, αφού φίλησαν κατουρημένες ποδιές, είναι βολεμένοι στο δημόσιο, σχολάνε στις 2 το μεσημέρι, παίρνουν από 1000 ευρώ και πάνω, πληρώνονται υπερωρίες, επιδόματα, νυχτερινά, βαρέα και έχουν το θράσος να διαδηλώνουν για να πάρουν κι άλλα.
 4. Καλλιτεχνικό έγκλημα. Στην κατηγορία ανήκουν όλοι οι καλλιτέχνες οι οποίοι δημιουργούν εκτρώματα που προσβάλουν την αισθητική. Αυτή η αμαρτία έχει αναδρομική ισχύ, επομένως με το ένα πόδι στην κόλαση βρίσκονται οι δημιουργοί του Mars Attacks, του «Βροχή από πέτρες», του “Mist” και του “Cloverfield”.
 5. Φιλοζωική απανθρωπιά. Στην κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν κλεισμένα τα ζωντανά στα διαμερίσματά τους ώστε να καλύψουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες, προφασιζόμενοι ότι καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του ζώου. Επίσης, όσοι βγάζουν τα σκυλιά τους πεντάλεπτη βόλτα το πρωί, καταχέζουν τα πεζοδρόμια και μετά εμείς τα πατάμε και περνάμε όλο το βράδυ μας ξύνοντας τις σκατούλες από τα τακούνια μας.
 6. Γαϊδουρινή παρκαροσύνη. Στην κατηγορία ανήκουν όλοι όσοι παρκάρουν μπροστά σε γκαράζ, σε διαβάσεις ανάπηρων, αλλά και όσοι βάζουν καρέκλες / καφάσια / κορμούς δέντρων μπροστά από τα μαγαζιά τους για να μην παρκάρουμε. Επίσης, οι τροχονόμοι που δε γράφουν όλους τους παραπάνω.
 7. Γκομενική κλεπτομανία. Στην κατηγορία ανήκουν όλες αυτές και όλοι αυτοί που έχουν υποκλέψει γκόμενο/γκόμενα φίλου/φίλης. Λόγω του μεγέθους της κατηγορίας, προετοιμάζεται νέος τομέας στην κόλαση. Η έναρξη των εργασιών υπολογίζεται κατά το Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με το Ελληνικό παγοδρόμιο.

Advertisements

4 Σχόλια »

 1. Αποκωδικοποίηση….: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,….
  Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,…..
  Γεια…..
  URL : http://www.siopi.gr

  Σχόλιο από Αλέξανδρος Ζήβας — Μαρτίου 28, 2008 @ 8:07 μμ | Απάντηση

 2. Στο 1 παρακαλώ να προστεθούν κι οι οδηγοί μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου, ποδηλάτου κι όλα τα συναφή, που σε προσπερνάνε σε σημεία μποτιλιασίσματος με τα χίλια ζόρια, κλείνοντας τον καθρέφτη του αυτοκινήτου για να χωρέσουν να περάσουν και μετά όταν ανοίγει ο δρόμος, πάνε με 30 (και πολύ λέω) μέσα στη μέση του δρόμου, ώστε να μην μπορείς να προσπεράσεις και μόλις δουν το φανάρι πορτοκαλί, γκαζώνουν και περνάνε με κόκκινο κι εσύ χάνεις το φανάρι!
  Το 3 παρακαλώ να αλλάξει και να γίνει βολεμένη αχαριστία, για αυτούς που ενώ αφού φίλησαν κατουρημένες ποδιές, είναι βολεμένοι στο δημόσιο, σχολάνε στις 2 το μεσημέρι, παίρνουν από 1000 ευρώ και πάνω, πληρώνονται υπερωρίες, επιδόματα, νυχτερινά, βαρέα και δεν κάνουν τη δουλειά τους κι είναι και αγενέστατοι συν τοις άλλοις!!! Στους δρόμους ας βγαίνουν αφού δεν μπορούν να βγαίνουν αυτοί που παίρνουν ψίχουλα!
  Στην κατηγορία 4 ανήκουν και όλοι αυτοί οι δήμαρχοι που κατέστρεψαν ωραιότατες πλατείες με ωραία δεντράκια και τις μετέτρεψαν σε τσιμεντομαρμάρινα σύγχρονα «αριστουργήματα»?
  Στο 6 να προστεθούν κι αυτοί που διπλοπαρκάρουν και σε κλείνουν και κορνάρεις 2 ώρες και δεν έρχεται κανείς παρά μόνο ο τροχονόμος, ο οποίος δεν γράφει τον άλλον γιατί λέει «έχει πρόβλημα η Καλλιθέα στο πάρκιν»!!! (πάλι καλά που δεν γράφει εσένα, για ηχορύπανση!)

  Σχόλιο από Marika — Μαρτίου 31, 2008 @ 10:39 πμ | Απάντηση

 3. γμτ το κερατό τους ολουνών μπράβο σου

  Σχόλιο από Μήτσος — Απρίλιος 2, 2008 @ 7:44 μμ | Απάντηση

 4. Στο 1 να προστεθούν κι οι φορτηγατζήδες που πάνε με 30 στα αριστερά!
  Γύρισα από τη Ν.Υόρκη για να δω αυτό το αίσχος πρωί πρωί !

  Σχόλιο από sakafiora — Απρίλιος 8, 2008 @ 4:43 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: