Sakafiora

21 Μαΐου, 2009

Σακαφιόραμα 21/05/2009

Filed under: Art — sakafiora @ 9:53 πμ

FranklynFranklyn – Παράλληλοι κόσμοι

Μου άρεσε πολύ. Το βρήκα αρκετά ανώμαλο για τα γούστα μου, μου θύμισε λίγο Mulholland Drive για να μην πω ότι το βρήκα και καλύτερο. Μυστηριώδες, σκοτεινό και με πολύ καλη σκηνοθεσία.

 

 

InTheElectricMistΙn the electric mist

Τι βαρετό? Μου φάνηκε πως η διάρκεια υπερέβαινε τις 4 ώρες. Ο Tommy Lee Jones αποδίδει τα αναμενόμενα στον τετριμμένο ρόλο του αστυνομικού που διαλευκάνει την υπόθεση, του απαγάγουν την κόρη κι αυτός τα κάνει λίμπα. Νιώθω πως έχασα την ώρα μου…

 

  

fiveminutesofheavenFive minutes of heaven

Αυτό δεν είναι κι άσχημο αν και στα γνωστά αργά επίπεδα των αγγλικών ταινιών. Ο Liam Νeeson στα νιάτα του γίνεται μέλος Ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης και σκοτώνει τον αδερφό του James Nesbitt. Χρόνια μετά, τα μήντια κανονίζουν τη συνάντησή τους (το μόνο που με χάλασε λίγο είναι ο λίγο εξειδανικευμένος ρόλος της τηλεόρασης όπως παρουσιάζεται στην ταινία).  

perfect

 The perfect guy for my girlfriend

Eνα ζευγάρι λεσβιών αποφασίζει να γυρίσει μια τσόντα και η άσχημη ψάχνει συμπρωταγωνιστή για τη μπάρμπυ γκόμενά της. Το τεκνό, υποδυόμενο τον γκέι παίρνει το ρόλο αλλά κατά βάθος γουστάρει τη μπάρμπυ. Αυτή πιάνει τη γκόμενα στο κρεββάτι με άλλη (η οποία εντελώς τυχαία είναι η πρώην του τεκνού), χωρίζει, ερωτεύεται το τεκνό και ζουν αυτοί καλά. Εμείς σίγουρα καλύτερα. Το ξέρω ότι το στόρυ είναι πολλάν ανώμαλον αλλά η ταινία δεν είναι κι άσχημη, ψιλοκωμωδία τη λές και τέλος πάντων για Πολωνική αξίζει τον κόπο. Μη με ρωτήσετε τι άλλο θα δώ, είπαμε ότι τα βλέπω όλα.  

startrekStar Trek

Παρόλο που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου Star Trek, ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για κλασική διαστημική περιπέτεια με ένταση, αγωνία και γρήγορη ροή. Οταν λέμε περιπέτεια, εννοείται ότι η ταινία δε βλέπεται δεύτερη και τρίτη φορά, να μην παρεξηγούμαι. Δεν είναι και αριστούργημα αλλά αξίζει σίγουρα το εισητήριο για να τη δεις σε μεγάλη οθόνη. Tο μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την επιτυχία ανήκει κατά τη γνώμη μου στο σκηνοθέτη JJ Abraams. Eγώ βέβαια, κάπου έχασα τη μπάλα με τα χρονολογικά μπρος πίσω αλλά για να πω την αλήθεια δεν πρόσεχα και πολύ γιατί με απασχολούσε πολύ το πώς βγάζει τα φρύδια του ο Σποκ καθώς και το τι τρώνε στο Εντερπράιζ. Εδώ η ταινία έχει σοβαρές παραλήψεις. Έφυγα θέλοντας να καταταγώ στον αστροστόλο αλλά πρέπει να μάθω πρώτα αν υπάρχει θέση μαγείρισσας ή αισθητικού σ’αυτό το καταρραμμένο διαστημόπλοιο!

illuminatiAngels and Demons – Illuminati, οι πεφωτισμένοι

Μετά τον Κώδικα Da Vinci, ακόμα ένα βιβλίο του Dan Brown γίνεται ταινία. Αν και το βιβλίο είναι κατώτερο του Κώδικα, η ταινία είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Με μεγαλύτερη αγωνία, deadlines, δράση και πολιτιστικά στοιχεία. Χόρτασε το μάτι μας αγάλματα κι αρχιτεκτονική ενώ ο Τομ Χάνκς δείχνει να έχει βρει το ρόλο της ζωής τους (κάτι σαν τον Σων Κόννερυ ως Τζέημς Μποντ). Ανυπομονώ να δώ αν θα γίνει ταινία ο Αρκτικός Κύκλος του Μπράουν. Από μόνο του αυτό το βιβλίο είναι ταινία τύπου Μποντ και θα στεναχωρεθώ αν δεν το γυρίσουν επειδή δεν περιέχει το πιασιάρικο θέμα της θρησκείας.

2 Σχόλια »

  1. o αρκτικός κύκλος, κατά τη γνώμη μου, είναι απαράδεκτο βιβλίο… δεν έχει καμμιά βάση, είναι απίστευτα προχειρογραμμένο, και δεν θυμίζει σε τίποτα νταν μπράουν…

    ουφ, τα είπα και ξεθύμανα… είναι το απωθημένο μου εδώ και 3 χρόνια που σπατάλησα 2 ολόκληρες μέρες από τη ζωή μου για να διαβάσω αυτό το βιβλίο…

    Σχόλιο από prozak — 25 Μαΐου, 2009 @ 9:31 πμ | Απάντηση

  2. gousta einai ayta, egw to thewrw to kalytero tou. vivlio james bond!

    Σχόλιο από sakafiora — 27 Μαΐου, 2009 @ 2:28 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.