Sakafiora

Μαρτίου 3, 2012

Oδηγός προς ερωτευμένους

Ήθελα, καιρό τώρα, να γράψω έναν οδηγό για τη μεγαλύτερη απόλαυση (μετά τον ύπνο και το φαγητό), για δύο λόγους. Καταρχήν ένας οδηγός είναι χρήσιμος, ειδικά για τους αρχάριους αλλά και για όσους έχουν αλτσχάιμερ και κάθε φορά είναι σαν πρώτη τους φορά. Κατά δεύτερον, ένας οδηγός βοηθά να καταρριφθούν οι μύθοι οι οποίοι κυκλοφορούν συχνά για τα καυτά θέματα.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ

Κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι σχετικά με το πώς διαλέγουμε ταίρι (εξωτερική εμφάνιση, ψυχικά χαρίσματα, λεπτά αισθήματα, χημεία). Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

Έτσι εξηγούνται διάφορα ανεξήγητα όπως λόγου χάρι ότι προτιμάτε τις ξανθές αλλά καταλήγετε με μελαχρινές, καθώς και το «πώς είναι δυνατόν αυτό το βλήμα να έβγαλε γκόμενα».

Η επιλογή συντρόφου είναι προσωπική υπόθεση, επομένως δε μπορώ να σας δώσω συμβουλές.

Θα σας πω μόνο κάποια αξιώματα (προτάσεις που γίνονται αποδεκτές ως καθολικά αληθείς), τα οποία θα σας γλιτώσουν από τις κακοτοπιές :

-Κανείς δεν αλλάζει και, ακόμα κι αν αλλάξει, αυτό δε θα είναι προς το καλύτερο. Δηλαδή, όταν βλέπετε μια κοντή χοντρή μελαχρινή δεν είναι λογικό να περιμένετε να μεταλλαχθεί σε ψηλή ξανθιά αδύνατη.

Μην ξεχνάτε ότι στην αρχή της γνωριμίας ο καθένας θα προσπαθήσει να σας δείξει το καλύτερο πρόσωπο (ναι μάνα μου ό,τι πεις εσύ), μετά θα αρχίσουν σιγά σιγά οι εκλάμψεις της αλήθειας (σου ‘πα μάνα μου, η Εμμανουέλλα είναι απλά φίλη) και στο τέλος θα αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο (τι σου κάνω Εμμανουέλλα μάνα μου όπου εσάς δε σας λένε Εμμανουέλλα).

-Ξεχάστε το «στόχευε χαμηλά». Στοχεύστε ψηλά, χαμηλά, στη μέση. Στοχεύστε όπου θέλετε, όπου σας κάνει κλικ, χωρίς φόβο και πάθος. Αν όλοι στόχευαν χαμηλά, τότε ποιος θα την έπεφτε σε μας τα φωτομοντέλα?

-Επιτυχία έχει μόνο όποιος τολμά. Ακόμα κι αν έχετε 1% επιτυχία στις προσπάθειές σας, είναι πολύ παραπάνω από το 0% που θα είχατε αν δεν τολμούσατε.

ΤΟ ΦΛΕΡΤ

Κάντε το με στυλ, γιατί είναι πολύ πιθανό να το θυμάστε μετά από χρόνια με το σύντροφό σας και να αναπολείτε τις καλές στιγμές. «Θυμάσαι; Ήμασταν στο μπαρ και με πάτησες κατά λάθος. Τότε ήρθα εγώ και σε ξενύχιασα για να πάρω εκδίκηση. Έτσι γνωριστήκαμε» (μη γελάτε, μου έχει τύχει – αν και μόνο το φλερτ).

Το πρωτότυπο φλερτ. Είναι συνήθως ο προτιμότερος τρόπος. Είναι πολύ πιθανό να ξενερώσει αν της πείτε «Γνωριζόμαστε από κάπου?» (ο μόνος τρόπος να το μπαλώσετε αν σας πει «όχι» είναι να απαντήσετε «δεν είναι μεγάλο κρίμα?»).

Αντιθέτως, μπορείτε να της προσφέρετε ένα κοκτέιλ μαργαρίτα και να της πείτε «αυτή είναι η Μαργαρίτα, εγώ είμαι ο Θεμιστοκλής, εσύ ποιά στο καλό είσαι?».

Το μυστηριώδες φλερτ. Στέλνετε ποιήματα, sms, λουλούδια, καλάθια γεμάτα σοκολάτες, ως μυστικός θαυμαστής, πετάτε ανεμίζοντας τη μπέρτα σας από στέγη σε στέγη κλπ. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο, δεν πιάνει πάντα. Σε μένα πάντως όχι, εκτός αν είναι το καλάθι με τις σοκολάτες.

Το επίμονο φλερτ. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Σίγουρα δεν είναι σωστό να απογοητεύεστε και να υποχωρείτε με το πρώτο όχι (δεν απάντησε στο τηλέφωνο κι αποφασίζετε να μη της ξαναμιλήσετε ποτέ των ποτών) αλλά ούτε και να το παρακάνετε (τηλεφωνείτε 48 φορές ημερησίως, περνάτε τα βράδια στα σκαλοπάτια της, κι αναγκάζεται να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα).

Το φλερτ με τα μάτια. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι φλερτάρουν, αν ξεροσταλιάζουν με ένα ποτό στο χέρι κοιτάζοντας το αντικείμενο του πόθου. Αυτό φυσικά είναι ένας μύθος, εκτός κι αν το αντικείμενο του πόθου είναι η Τζοκόντα κι εσείς φιλότεχνος.

Το «είμαι ο εαυτός μου». Αυτό το είδος φλερτ έχει επιτυχία όταν είστε πανέμορφος, ευγενικός, ταλαντούχος, χαρισματικός και ευχάριστος. Στους υπόλοιπους δε συνιστάται. Αν είστε ο τύπος που κλάνει, ρεύεται και λέει τα πράγματα με το όνομά τους (ωραίο κώλο έχεις αγάπη μου αλλά αυτά τα σπυριά που έχεις ολούθε στο πρόσωπο μου προκαλούν αηδία) κρατήστε τις χάρες σας για αργότερα.

Η ΣΧΕΣΗ

Όταν επιτέλους το φλερτ καρποφορήσει, τότε ενδέχεται να εξελιχθεί σε one night stand, σε σχέση, σε έρωτα, σε συγκατοίκηση ή ακόμα και σε γάμο.

Οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει ο καρπός, το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ευφραίνει τον ουρανίσκο.

Mιλήστε. Η επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα στη σχέση. Από το ῾Σ αγαπώ῾ μέχρι το τι σας αρέσει να κάνετε στο κρεβάτι, είναι χρήσιμες πληροφορίες που ΠΡΕΠΕΙ να μοιράζεστε.

Μην αγχώνεστε, αφήστε τον εαυτό σας χαλαρό και προσπαθήστε να μην πιέζετε τον άλλο (με λίγα λόγια, μην πάτε με τη βαλίτσα σας την επόμενη σπίτι του, μη του δίνετε τα κλειδιά από το πρώτο πήδημα, μην αρχίζετε τις υστερίες «με ποιόν μιλάς στο τηλέφωνο» και «δε θα βγεις με τους φίλους σου αν δεν είμαι κι εγώ μαζί»). Να θυμάστε πως ο σύντροφός σας είχε ζωή και πριν από σας και, το πιθανότερο, θα συνεχίσει να έχει και μετά από σας.

Το ανεμομαζέματα-ανεμοσκορπίσματα περιγράφει ακριβώς το τραγικόν της κατάστασης. Όμως, από την άλλη, δε σας συνιστώ και να περιμένετε 17 χρόνια μέχρι να τη ζητήσετε σε γάμο γιατί το πολύ το κυρελέησον το βαριέται κι ο παπάς.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι σε νέες σχέσεις είναι το τόλμημα «διακοπές μαζί». Δηλαδή, δεν προλάβαμε να γνωριστούμε και θα περάσουμε 5 μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί.

Αν το κάνετε για crash test έχει καλώς. Αλλιώς θα δεινοπαθήσετε κι όταν γυρίσετε θα πρήζετε τους αγαπημένους φίλους σας καταμετρώντας τα μειονεκτήματα του έτερου, που πολύ πιθανό να έπαψε να είναι έτερον από τη στιγμή που ξαναπατήσατε το πόδι στη βάση σας.

Θυμάμαι πολλά καλοκαίρια και Σεπτέμβρηδες που τα έχω περάσει ακούγοντας αυτή ακριβώς τη γκρίνια από διάφορους φίλους/φίλες αλλά και ένα καλοκαίρι που υπέπεσα σ’αυτό ακριβώς το ατόπημα. Η σκηνή είναι ακριβής, όσο μου επιτρέπει η μνήμη μου (και ειδικά για το νούμερο της σελίδας έχω μεγάλες αμφιβολίες) :

Αφού έχουμε ξεπατωθεί στα μπάνια και στα ανέβα-κατέβα τις πλαγιές για να φτάσουμε στην παραλία που δεν έχει πατήσει το πόδι του άνθρωπος (όπου άνθρωπος το λογικό όν που θέλει να κάνει ένα ρημαδομπάνιο κι όχι τα τρελοκάτσικα που σκαρφαλώνουν το Έβερεστ για μια βουτιά) κι αφού έχουμε ρημάξει ένα κοπάδι πρόβατα για να πάρουμε πίσω τις θερμίδες που κάψαμε, έχω κάνει το μπανάκι μου να φύγει η αλμύρα του νοτιά, απλώνω τα πονεμένα πόδια μου στο κρεβάτι και ανοίγω το βιβλίο μου στη σελίδα 528 (εκεί ακριβώς που το είχα αφήσει) γιατί με έχει φάει η αγωνία τι θα γίνει παρακάτω.

Και τότε, γέρνει ολόσωμα πάνω μου και μου λέει, μ᾽ αυτό το λάγνο βλέμμα που στολίζει τα πρόσωπα όλων λίγο πριν το σεξ, «μα, έφερες μαζί σου βιβλίο, νόμιζες ότι θα σε αφήσω να διαβάσεις?».

Ένιωσα τόσο άσχημα που είχα φερθεί τόσο απερίσκεπτα που αποφάσισα εκείνη ακριβώς τη στιγμή να μην ξαναπάω διακοπές με σχέση αλλά μόνο με φίλους.

Και μάλιστα, με φίλους στους οποίους μπορώ άνετα να φωνάζω σσσσσσσσστ όταν κάνουν πολύ θόρυβο στην παραλία και με αποσπούν από το διάβασμα.

Από τότε, εκτελώ αυτή την απόφαση με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, αναγκάστηκα να διπλασιάσω την ποσότητα των βιβλίων που παίρνω μαζί μου στις διακοπές, γιατί έχω πολύ ελεύθερο χρόνο στο κρεβάτι.

Κατά τα άλλα, να είστε ρομαντικοί, να χαρίζετε λουλούδια, να κοιτάτε τα άστρα, να γράφετε ποιήματα, να χαρίζετε δαχτυλίδια με μονόπετρα γονατιστοί και να κάνετε καντάδες.

Να μην ξεχνάτε τις επετείους, να μην αργείτε στα ραντεβού και να μην ξενοκοιτάτε.

Μη φοβάστε να κάνετε θυσίες, να τα δώσετε όλα, να γίνετε χαλί για να σας πατήσουν (θα δείτε ότι κατά βάθος θα σας αρέσει και θα συναντιόμαστε στο BDSM της Erotica κάθε χρόνο).

Ο χωρισμός

Κάποτε οι έρωτες άρχιζαν με το φλερτ και τελείωναν με το διαζύγιο, μετά άρχιζαν με μια αναπάντητη και τελείωναν με ένα sms, τώρα αρχίζουν με ένα like και τελειώνουν με μια διαγραφή.

Μην είστε γύφτοι. Μπορεί να φερθήκατε πούστικα, να κερατώσατε, να σκοτώσατε τη μάνα του άλλου αλλά τουλάχιστον χωρίστε σαν άνθρωπος. Ξεχάστε τους χωρισμούς με μηνύματα, ανώνυμα τηλεφωνήματα και τους ακούσιους χωρισμούς (είναι όταν αφήνετε τον άλλο να το καταλάβει από μόνος του). Κανονίστε μία συνάντηση (φορέστε αλεξίσφαιρο, κράνος και μάσκα αερίων για καλό και για κακό) και χωρίστε ήρεμα κι ωραία.

Μια μέση λύση, κάτι ανάμεσα στην αλήθεια (σε βαρέθηκα) και στο ψέμα (θέλω να μείνω λίγο μόνος) θα ήταν ιδεώδης.

Τώρα, αν είστε στην αντίπερα όχθη και σας χωρίζουν, να ξέρετε πως ο χωρισμός στην ουσία ισοδυναμεί με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, επομένως ακολουθούν τα πέντε στάδια που ακολουθούν και τις κηδείες :

-άρνηση (δε μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μένα)

-θυμός (θα σου κάψω το σπίτι)

-κατάθλιψη (κοιμάμαι για να μη σε σκέφτομαι)

-διαπραγμάτευση (ας πάω μέχρι το ψυγείο)

-αποδοχή (έχω πάρει 20 κιλά από το στάδιο της διαπραγμάτευσης, καιρός να κάνω δίαιτα και μετά να βγω για καμάκι γιατί η ζωή συνεχίζεται)

Αυτά τα στάδια θα σας πάρουν από μια βδομάδα μέχρι 6 μήνες (αλλά μπορεί και 20 χρόνια), το σίγουρο όμως είναι ότι κάποτε θα έρθει η στιγμή να ξαναπιάσετε τον οδηγό από την αρχή.

Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για τους γύρω σας που, πιστέψτε με, δε διασκεδάζουν με την κλαψούρα σας. Eκτός κι αν είστε η Adele, τότε χαλάλι σας.

Αν είστε αρκετά δυνατοί χαρακτήρες, μπορείτε να ξεπετάξετε στα γρήγορα όλα τα στάδια και να φτάσετε στο ψυγείο και στην αποδοχή που είναι τα νοστιμότερα και σημαντικότερα στάδια.

Μπορείτε να εφαρμόσετε και το δικό μου μυστικό κόλπο. Όταν δε σας θέλουν νιώθετε μια τεράστια συμπόνια και τους λυπάστε που τους χτύπησε η τύχη την πόρτα και δεν της άνοιξαν, που έπεσε στα χέρια τους το 5+1 του τζόκερ κι αυτοί το έχασαν, που έβρεχε χρυσάφι κι αυτοί κρατούσαν ομπρέλα. Τι άτυχοι άνθρωποι….

Τέλος, θα ήθελα να σας συμβουλέψω ποτέ μα ποτέ να μη δέχεστε συμβουλές από ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί σε ένα θέμα (π.χ. περνάνε όλη τους τη ζωή μόνοι σαν το λεμόνι και μετά σας δίνουν συμβνουλές για σχέσεις). Τουτέστιν ξεχάστε ό,τι διαβάσατε.

Για να μην πω κάνετε και ακριβώς τα αντίθετα.

*Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ούτε στις συμβουλές είμαι ειδική και μόλις σας συμβούλεψα να μην συμβουλεύεστε.

Advertisements

2 Σχόλια »

 1. EXCEPTIONAL ARTICLE

  Σχόλιο από Ανώνυμος — Μαρτίου 3, 2012 @ 1:43 μμ | Απάντηση

 2. Undeniably believe that which you said. Your favourite reason appeared to
  be on the internet the easiest factor to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked even as other
  folks think about worries that they just do not recognize about.
  You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing without having side-effects , other folks could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

  Σχόλιο από Ανώνυμος — Μαρτίου 5, 2012 @ 10:53 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: