Sakafiora

Μαΐου 3, 2012

Εκλογές 2012 – Ψηφίζω εμένα!

Filed under: Αγαπητό μου ημερολόγιο — sakafiora @ 11:41 μμ

Όπως όλοι θα ξέρετε, το αγαπημένο σπορ όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι, μετά την εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, η ανάγνωση των εναπομεινάντων ψηφοδελτίων και η κοροϊδία των ονομάτων των υποψηφίων μετά χαχάνων.

Πριν από μερικά χρόνια, ακριβώς αυτό το σπορ με έφερε μπροστά σε μια τρομακτική διαπίστωση.

Κάποιος γνωστός μου που διάβαζε τα ψηφοδέλτια και γελούσε, έπεσε σε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο αναφερόταν μέρος του προγράμματος του κόμματος. Δε θυμάμαι ακριβώς το πρόγραμμα, στο ψηφοδέλτιο υπήρχαν 4-5 τίτλοι όλοι κι όλοι (άρση της νομιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, άρση της βουλευτικής ασυλίας κλπ). Ο αναγνώστης συμφωνούσε με όλα και, αφού τα διάβασε φωναχτά, στο τέλος είπε «ρε συ, αυτό έπρεπε να ψηφίσω».

Οι εκλογές είναι σαν ένα μπουρδέλο.

Αν πάς χωρίς προφυλακτικό, κολλάς αρρώστιες τον εαυτό σου και τους γύρω σου και μετά λες «έπρεπε να είχα βάλει προφυλακτικό». Η μόνη διαφορά είναι ότι δε συλλαμβάνεται η κάλπη.

Δεν πρόκειται να αρχίσω τις ηθικολογίες για το εκλογικό σώμα.

Εδώ παρκάρουμε στις διαβάσεις των αναπήρων, η ανάγνωση των προγραμμάτων πριν τις εκλογές μας μάρανε. Όμως, στις μέρες μας είναι τόσο απλό να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στις βασικές θέσεις των κομμάτων στο ιντερνέτ, που θεωρώ απαράδεκτο, άνθρωπος με πρόσβαση στο ιντερνέτ, να πηγαίνει στις κάλπες αδιάβαστος.

Σ’ αυτές τις εκλογές υπάρχει ακόμα πιο απλός τρόπος, αφού υπάρχουν όλα συγκεντρωμένα σε μία σελίδα, με τις βασικές αρχές τα υπέρ/κατά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Για τα κόμματα που δε δέχτηκαν να συμμετέχουν στη σελίδα ή να απαντήσουν στις βασικές ερωτήσεις, υπάρχουν οι σελίδες τους στις οποίες μπορεί κανείς να διαβάσει τα πάντα.

Δε χρειάζεται να κάνετε διατριβή σαν κι εμένα, μιλάμε για 30 λεπτά από το χρόνο σας, μια φορά στα 4 χρόνια.

Η σελίδα : http://www.mikrakommata.gr/

Διάβασα ΟΛΑ τα προγράμματα και τις δηλώσεις των κομμάτων (αν διαφωνείς ιδεολογικά με κάποια μπορείς να μειώσεις το χρόνο στο ελάχιστο εξαιρώντας τα. Π.χ. κάποιος που δεν είναι αριστερός γλιτώνει από ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΜΛ ΚΚΕ κλπ). Για κάποια κόμματα που ήθελα να διαβάσω και δεν υπήρχαν οι πληροφορίες (π.χ. το κόμμα του Καμμένου), πήγα στο site  του κόμματος.

Εγώ βρήκα, όχι απλώς τι θα ψηφίσω, αλλά ένα κόμμα με το οποίο συμφωνώ στο 100% (με δεδομένο ότι ειδικά φέτος αποφάσισα να μη ρίξω το άκυρο που έριχνα ανέκαθεν) :

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Δεν έχει επικεφαλή (7μελής διοικούσα επιτροπή)

Κύριος στόχος – να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας / άμεση δημοκρατία

Mοτο του κόμματος είναι «Ψηφίζεις εσένα». (αν έχουν λίγη τσίπα όσοι κατέβαιναν στο Σύνταγμα και έκαναν όνειρα για ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα και άμεσες δημοκρατίες θα ψηφίσουν πειρατές)

.

Χαρακτήρας κόμματος – πειρατικό, νεανικό, ψηφιακό, ελεύθερο και ανεξάρτητο

Σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας – η διαφθορά

1ο πράγμα ως κυβέρνηση – Νομοθέτηση διαφάνειας, ανεξαρτησία δικαιοσύνης, συμμετοχική δημοκρατία

Θεμελιώδεις αρχές – Διαφάνεια στο δημόσιο, συμμετοχική άμεση δημοκρατία, προστασία συνταγματικών ελευθεριών

ΥΠΕΡ – της πραγματικής δημοκρατίας, της ελευθερίας, της διαφάνειας

ΚΑΤΑ – των ιδιωτικών μονοπωλίων, των καρτέλ και των ανεύθυνων υπουργών

Στη σελίδα του κόμματος διάβασα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά τα κυριότερα ήταν το εξής :

-Μεγάλη μερίδα κόσμου ρωτούσε στα σχόλια του φόρουμ «ποιά είναι η θέση σας για το Α», «ποιά είναι η θέση σας για το Β».

Η απάντηση (και η θέση του κόμματος) είναι μία «Δεν έχουμε καμιά θέση. Θα γίνει ότι ψηφίσετε».

-Το ενδιαφέρον του κόμματος για τη δικαιοσύνη που πιστεύω ότι είναι και το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα αυτής της χώρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμαhttp://www.pirateparty.gr/arxes-programma/

Προεκλογικό βίντεοhttp://www.youtube.com/playlist?list=PL15B57B973FCA31C0&feature=plcp

Πρόσφατη συνέντευξηhttp://www.youtube.com/playlist?list=PL21869BC7FFDC8BF4&feature=plpp

Προεκλογικές αφίσεςhttp://www.pirateparty.gr/graphics/

.

Θέλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα : Δεν ψηφίζω πειρατές για να μπούνε στη Βουλή, ψηφίζω πειρατές για να γίνουν κυβέρνηση. Και ψηφίζω επειδή θέλω να αποφασίζω εγώ από δω και πέρα. Δεν ανέχομαι από κανέναν να μου λέει ότι είμαι σοφός για να ψηφίζω μια φορά στα 4 χρόνια αντιπροσώπους αλλά είναι επικύνδινο να ψηφίζω σε δημοψηφίσματα (ως και η αριστερά καταδίκασε το δημοψήφισμα για το μνημόνιο). Καταλαβαίνω ότι η άμεση δημοκρατία θέλει κότσια (κυρίως όταν πρέπει να ανεχτείς τις αποφάσεις της πλειοψηφίας που διαφωνεί μαζί σου) αλλά ίσως είναι καιρός πια να ωριμάσουμε ΚΑΙ πολιτικά. Η άμεση δημοκρατία θα μας απαλλάξει κι από τα προεκλογικά προγράμματα που δεν υλοποιούνται.

Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό μου. Γι αυτό και ψηφίζω εμένα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι αρχικά είχα φλερτάρει κι εγώ με τις ιδέες που κυκλοφορούν :

-Να ψηφίσουμε ένα εκ των δύο κομμάτων που είναι στη μόδα (δηλαδή Καμμένο/Τσίπρα). Bλέπω παντού αφίσες μόνο αυτών των δύο κομμάτων και υποψιάζομαι ότι οι ίδιες δυνάμεις που χρηματοδοτούσαν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ βρήκαν αντικαταστάτες στα πρόσωπά τους και είναι τόσο προφανής η προσπάθεια προσανατολισμού του κόσμου.

-Να ψηφίσουμε ένα αριστερό κόμμα ώστε στη βουλή να υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η πρόθεση ψήφου να μην είναι η εξουσία αλλά η αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε αυτόν που θα κυβερνήσει καλύτερα, όχι αυτόν που θα κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση.

-Να μην ψηφίσουμε ένα κόμμα που μπορεί να μη μπει στη βουλή γιατί έτσι η ψήφος μας θα ενισχύσει το πρώτο κόμμα. Όμως από μικρή με μάθανε να κάνω το σωστό και να περιμένω από όλους να κάνουν το ίδιο. Επομένως, με την ίδια λογική που δεν πετάω το σκουπιδάκι κάτω ακόμα κι αν το πετάνε όλοι, με την ίδια λογική θα ψηφίσω αυτό που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο ακόμα κι αν όλοι ψηφίσουν τον Καμμένο για να μη βγει το ΠΑΣΟΚ ή τον Τσίπρα για να μη βγει η ΝΔ.

-Να κάνουμε τεστ στο ιντερνέτ για να μας πει τι θα ψηφίσουμε. Ήμουν σίγουρη ότι θα είναι αναξιόπιστα αλλά μετά από 2 δοκιμές πείστηκα (βγήκα πασοκ και κκε).

Και κάτι τελευταίο σχετικά με την εκλογολογία (γιατί τείνουμε πριν τις εκλογές να γινόμαστε όλοι Νικολακόπουλοι) :

 

«Εγώ ποτέ δεν ψήφισα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ»

Το λέει το 90% του κόσμου και είναι απορίας άξιο πώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν τόσα χρόνια χωρίς ψηφοφόρους.

«Όλοι λένε ότι δε θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά μόλις βρεθούνε στην κάλπη θα τα ψηφίσουνε». Το λέει το 90% του κόσμου και είναι απορίας άξιο πώς το υπόλοιπο 10% θα μπορέσει να βγάλει κυβέρνηση.

«Οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ / Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ»

Από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έκαναν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων απαντήθηκαν ελάχιστα. Ο κόσμος αηδιασμένος κλείνει το τηλέφωνο και δε θέλει να απαντήσει. Επομένως, οποιαδήποτε δημοσκόπηση κυκλοφορεί, φανερή ή κρυφή, είναι αναξιόπιστη. Το ίδιο ίσχυε ανέκαθεν, μόνο που αυτή τη φορά η αηδία του κόσμου είναι μεγάλη και η ανάγκη για τιμωρία μεγάλη, επομένως οποιαδήποτε πρόβλεψη δεν είναι βάσιμη. Επίσης, θα πρέπει να υπολογίζουμε την πιθανότητα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων (που πληρώνονται από τα κόμματα) να βγάζουν τα αποτελέσματα κατόπιν εντολών αναλόγως τι θέλουν : να συσπειρώσουν το μεγάλο κόμμα υπό το φόβο της εκλογής του άλλου, να συσπειρώσουν όσους φοβούνται την αριστερά υπέρ των δύο μεγάλων κλπ κλπ κλπ, μπορώ να συνομωσιολογώ για πάντα).

 

«Ψηφίστε μικρά κόμματα»

Δεν υπάρχουν πια μικρά και μεγάλα κόμματα. Τα μικρά μεγαλώνουν και τα μεγάλα μικραίνουν.

Και στο κάτω κάτω το να ψηφίζουμε το μικρό κόμμα που είμαστε σίγουροι ότι δε θα πάρει την εξουσία είναι ευθυνόφοβο (έτσι είμαστε πάντα αυτοί που δεν ψήφισαν τους μεγάλους που έγιναν κυβέρνηση και έκαναν τα αίσχη).

 

«Το άκυρο, το λευκό, η αποχή και η ψήφος σε κόμμα κάτω του 3% είναι ψήφοι υπέρ του πρώτου κόμματος»

Συμφωνώ, με τον παρών εκλογικό νόμο και με την ελληνική διεφθαρμένη δικαιοσύνη αυτή η δήλωση ισχύει. Παρόλα αυτά, δε μπορώ να μη δεχτώ την πολιτική δήλωση κάθε μιας από αυτές τις επιλογές. Όπως δε μπορώ να δεχτώ τη λογική του «δεν ψηφίζω αυτό το κόμμα γιατί θα πάρει κάτω από 3%». Αν σκεφτούμε όλοι έτσι τότε κανένα μικρό κόμμα δε θα μεγαλώσει ποτέ.

 

«Θα γίνει νοθεία»

Με το 90% των ψηφοφόρων να ορκίζονται ότι δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μάλλον αποδεικνύεται ότι τόσα χρόνια γίνεται όντως νοθεία. Θεωρώ πολύ χαζό για τα κέντρα της εξουσίας να νοθεύουν τις εκλογές εφόσον έχουν ένα τόσο ευκολόπιστο και καθοδηγούμενο εκλογικό σώμα (κοιτάχτε τώρα πώς όλοι οι δεξιοί θα πάνε στον Καμμένο και πώς όλοι οι πρώην πασόκ σοσιαλοαριστεροί στον Τσίπρα).

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Είμαι σίγουρη ότι ο σοφός λαός θα ψηφίσει με την ίδια μεγάλη επιτυχία που ψηφίζει εδώ και χρόνια.

Είμαι σίγουρη ότι την επομένη των εκλογών το πρώτο κόμμα θα πανηγυρίσει στους δρόμους.

Είμαι σίγουρη ότι τα υπόλοιπα κόμματα θα κατανοήσουν το μήνυμα που τους έστειλε η κάλπη.

Είμαι σίγουρη ότι θα πέσουν ομηρικοί οικογενειακοί καυγάδες.

Είμαι σίγουρη ότι θα ξημεροβραδιαστούμε με εκλογολόγους στα κανάλια και στο twitter (ανυπομονώ).

Είμαι σίγουρη ότι η προσέλευση σ’ αυτές τις εκλογές θα σπάσει ρεκόρ.

Είμαι σίγουρη ότι πρώτο κόμμα δε θα είναι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ (προφανώς το έχουν καταλάβει κι οι ίδιοι γι αυτό και οι επιχορηγήσεις δεν έγιναν αφίσες).

Είμαι σίγουρη ότι μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ό,τι ψηφίσετε, θα το τρώτε στη μάπα τα επόμενα χρόνια (και μετά θα κάνετε τις πάπιες και θα μας λέτε ότι δεν το ψηφίσατε ποτέ κατά τη συνήθη τακτική).

Και τέλος είμαι σίγουρη ότι έχετε τουλάχιστον έναν καλό λόγο να πάτε στο εκλογικό κέντρο :

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ !

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. Τελικά δε βγήκες αληθινή..κλαψ..

    Σχόλιο από Όναρ — Μαΐου 11, 2012 @ 6:57 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: