Sakafiora

Απρίλιος 7, 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ 2014 – Σαϊτάμα, Ιαπωνία – Απολογισμός

Filed under: Καλλιτεχνικό Πατινάζ — sakafiora @ 9:12 μμ

yuzuru-hanyu-wins-mens-worldsΆνδρες

Στους άνδρες, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ιάπωνας Yuzuru Hanyu πήρε το χρυσό, παρόλο που είχε έρθει τρίτος μετά το σύντομο πρόγραμμα με πτώση στο τετραπλό τόλουπ, δίνοντας ένα πολύ δυνατό ελεύθερο πρόγραμμα με τετραπλό σάλχο, τετραπλό τόλουπ, τριπλό φλιπ, συνδιασμό τριπλού άξελ με τριπλό τόλουπ και σύνολο 282,59 βαθμούς.
Ο δεύτερος Ιάπωνας Tatsuki Machida πήρε το ασημένιο με διαφορά μόλις 0.23 βαθμούς (σύνολο 282,26), ήρθε πρώτος στο σύντομο και δεύτερος στο ελεύθερο πρόγραμμα με τετραπλό τόλουπ, συνδιασμό τετραπλού τόλουπ με διπλό τόλουπ, συνδιασμό τριπλού άξελ με τριπλό τόλουπ.
Ο Ισπανός Javier Fernandez πήρε το χάλκινο μετάλλιο με σύνολο 275,93, τετραπλό τόλουπ, τετραπλό σάλχο, συνδιασμό τετραπλού σάλχο με διπλό τόλουπ, τριπλό άξελ.
Τέταρτος ο Ρώσος Μaxim Kovtun που σκαρφάλωσε από την έβδομη θέση του σύντομου με 247,37, πέμπτος ο Αμερικανος Jeremy Abbott που ανέβηκε από την όγδοη θέση στο σύντομο με σύνολο 246.35 και έκτος ο Ιάπωνας Takahiko Kozuka με 238.02. Αξέχαστο θα μας μείνει το ελεύθερο πρόγραμμα του Kim Lucine από το Μονακό με τη μουσική του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Super Mario.

KSX123-329_2014_213009_highΓυναίκες

Στις γυναίκες, όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, η Γιαπωνέζα Mao Asada κέρδισε το χρυσό με σύνολο 216,69, με τριπλό άξελ, συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό λουπ, τριπλό λουτζ, διπλό άξελ, τριπλό σάλχο, συνδιασμό τριπλού φλιπ με διπλό λουπ και διπλό λουπ.
Η Ρωσίδα Julia Lipnitskaia πήρε το ασημένιο μετάλλιο με σύνολο 207,50 και συνδυασμό τριπλού λουτς με τριπλό τόλουπ, συνδυασμό διπλού άξελ με τριπλό τόλουπ, πτώση στο τριπλό σάλχο, και ακόμα δύο τριπλά άλματα. Κατά τη γνώμη μου άξιζε κάτi παραπάνω σε βαθμολογία αλλά όχι και σε μετάλιο.
Η Ιταλίδα Carolina Kostner χάλκινο με ένα απογοητευτικό ελεύθερο πρόγραμμα στο οποίο ήρθε έκτη αλλά την έσωσε η δεύτερη θέση του σύντομου και η εύνοια των κριτών. Μάζεψε 203,83 βαθμούς με ένα σκανδαλώδες 73,78 PC στο τραγικό ελεύθερο πρόγραμμα.
Τέταρτη με 197,50 αλλά ευχάριστη έκπληξη η Ρωσίδα Anna Pogorilaya που σκαρφάλωσε από την έκτη θέση του προγράμματος και ίσως να έπαιρνε και το χάλκινο μετάλλιο αν δεν ήταν άτυχη στο σύντομο πρόγραμμα κι αν είχε λίγο καλύτερη βαθμολογία στο ελεύθερο. Πέμπτη η αμερικανίδα
Gracie Gold με 194.58 και έκτη η Γιαπωνέζα Akiko Suzuki με 193.72.

0,,17522773_303,00Ζευγάρια

Εδώ κι αν είχαμε αποτελέσματα που τα ξέραμε εξ αρχής. Οι Γερμανοί Aliona Savchenko/Robin Szolkowy δεν ήταν δυνατόν να χάσουν αυτό το χρυσό μετάλλιο ακόμα κι αν προσπαθούσαν. Πρώτοι με διαφορά από τους δεύτερους, με 224,88 δεν άφησαν ελπίδα σε κανένα άλλο ζευγάρι να τους πλησιάσει. Έδωσαν πεταχτό τριπλό φλιπ, παράλληλους συνδιασμούς τριπλού τόλουπ με τριπλό τόλουπ, τριπλό τουίστ και πεταχτό τριπλό σάλχο.
Δεύτεροι οι Ρώσοι Stolbova/Klimov με συνδυασμό τριπλού τόλουπ με διπλό τόλουπ και διπλό τόλουπ, πεταχτό τριπλό φλιπ και σάλχο και σύνολο 215,92.
Τρίτοι οι Καναδοί Duhamel/Radford landed με τριπλό τουίστ, παράλληλα τριπλά λουτζ, πεταχτό τριπλό λουτζ και λουπ και σύνολο 210,84
Τέταρτοι οι Καναδοί Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch που σκαρφάλωσαν από την έκτη θέση του σύντομου με 205.52, πέμπτοι οι Κινέζοι Cheng Peng/Hao Zhang με 194.83 και έκτοι οι Κινέζοι Sui/Cong Han με 192.10.

ksx101-328-2014-154313-high-jpgΧορός στον πάγο

Στο χορό στον πάγο, ένα όνειρό μας έγινε πραγματικότητα αφού οι αγαπημένοι μας Ιταλοί Anna Cappellini/Luca Lanotte κατάφεραν να πάρουν όχι απλώς μετάλιο αλλά το χρυσό (αν και παραδεχόμαστε ότι το άξιζαν περισσότερο άλλες χρονιές) με σύνολο 175,43. Το καλό σύντομο πρόγραμμα τους κράτησε στην πρώτη θέση αφού στο ελεύθερο ήρθαν τέταρτη με τον Κουρέα της Σεβίλλης.
Δεύτεροι οι Καναδοί Kaitlyn Weaver/Andrew Poje με σύνολο 175,41 και τη μικρότερη διαφορά που υπήρξε ποτέ σε μετάλλια (0,02 βαθμοί από το χρυσό).
Τρίτοι οι Γάλλοι Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat που αποχαιρετούν τις διοργανώσεις με ένα μετάλλιο, έστω και χάλκινο και σύνολο 175,37 (0,04 βαθμοί από το ασημένιο) με το υπέροχο πρόγραμμά τους «ο μικρός πρίγκηπας». Κατά τη γνώμη μας έπρεπε να έχουν έρθει δεύτεροι αφού έδωσαν και το δυσκολότερο τεχνικά πρόγραμμα, αλλά όταν μιλάμε για 0,04 διαφορά είναι σα να πήραν σχεδόν το ασημένιο.
Πρώτοι στο ελεύθερο πρόγραμμα αλλά τελικά τέταρτοι, μετά την πέμπτη θέση του σύντομου, οι Ρώσοι Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov με 174.38, πέμπτοι οι Αμερικάνοι Madison Chock/Evan Bates και 167.59 και έκτοι οι Αμερικάνοι Maia Shibutani/Alex Shibutani με 158.57.

ISU World Figure Skating Championships 2014 - DAY 5Γκαλά

Έχω πει ότι γκαλά χωρίς Πλουσένκο και Ζουμπέρ δεν είναι γκαλά αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι κρατάμε και κάποιες καλές στιγμές από το παγκόσμιο πρωτάθλημα : τον Kim Lucine από το Μονακό με τον Τomas Verner από την Τσεχία με την Carolina Kostner να φέρνουν το γέλιο στην αρένα με το Super Mario, τη Ρωσίδα Anna Pogorilaya που ξεσήκωσε με το Cats, τον Καναδό Elladj Balde να μας κάνει τον μαθητή nerd / κριτή που δεν έχει ιδέα από πατινάζ και μετά να χορεύει break dance στον πάγο, τον Ισπανό Javier Fernandez με το μάθημα αερόμπικ, ξανά τον Kim Lucine από το Μονακό με τον Τomas Verner από την Τσεχία και τον Καναδό Elladj Balde με το I’m sexy and I know it, τον αποχαιρετιστήριο χορό των Γάλλων Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat, τη Mao Asada που με έκανε να χαμογελάω με το Smile και τους Γερμανούς Aliona Savchenko/Robin Szolkowy να αποχαιρετούν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα. Φήμες θέλουν την Savchenko να συνεχίζει με τον Bruno Massot και μόνο τον Szolkowy να αποχωρεί.

Soccer refereeΔΤ
Έχει καταντήσει κουραστικό να γκρινιάζω για τις μεταδόσεις της ΔΤ αλλά πείτε μου ειλικρινά :

Ζητάω πολλά που θέλω να υπάρχει το πρόγραμμα των μεταδόσεων στη σελίδα της ΔΤ, να υπάρχουν οι μέρες και οι ώρες μεταδόσεις, να μας λένε τι στο καλό θα δείξουν και ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ?
Κάθομαι και ψάχνω με τις ώρες το πρόγραμμα, προσπαθώ να βγάλω μια άκρη, μυρίζω τα νύχια μου και την κρυστάλλινη σφαίρα, και αφού καταλήξω σε ένα λογικό συμπέρασμα και βάζω αυτό το διάολο που είναι απόγονος του βίντεο (ούτε ξέρω πώς το λένε) να γράφει διαπιστώνω ότι τελευταία στιγμή τους καρφώνεται κι αντί για τους αγώνες δείχνουν συζήτηση. Τους αγώνες εκείνη την ώρα τους δείχνει η HD, το πρόγραμμα της οποίας ουδέποτε ανακοινώθηκε….
Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου το παρακολούθησα στο YouTube και αποφάσισα από δω και μπρος να βλέπω μόνο ξένα κανάλια. Αίσχος ΔΤ !

Eπόμενες διοργανώσεις :
26 Ιανουαρίου – 01 Φεβρουαρίου 2015 – Ευρωπαϊκό – Στοκχόλμη, Σουηδία (ΘΑ ΠΑΜΕ !!!)
09-15 Φεβρουαρίου 2015 – Πρωτάθλημα Τεσσάρων Ηπείρων – Σεούλ, Νότια Κορέα
23-29 Μαρτίου 2015 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Σαγκάη, Κίνα

Σελίδες :

Φίλοι του καλλιτεχνικού πατινάζ

Ελληνική Ομοσπονδία παγοδρομιών

Facebook groups :

Φίλοι του καλλιτεχνικού πατινάζ

Φίλοι του καλλιτεχνικού πατινάζ

Figure Skating Lovers – Greece

Καλλιτεχνικόπατινάζ

Παγοδρόμιο στην Ελλάδα

Αγαπάμε Αλέξη Κωστάλα

We love Alexis Kostalas

Figure Skating

Ice Dancers (Figure Skating)

Ice Skating Rocks!

Evgeni Plushenko

Stephane Lambiel

Sarah Meier

Advertisements

1 σχόλιο »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: