Sakafiora

28 Φεβρουαρίου, 2010

Καλλιτεχνικό Πατινάζ – Ολυμπιακοί Αγώνες 2010 Βανκούβερ – Aπολογισμός

Filed under: Αθλητικά,Καλλιτεχνικό Πατινάζ — sakafiora @ 12:37 μμ

Άνδρες. Aπό το κεφάλι βρωμούσε το ψάρι. Πριν καν αρχίσουν οι αγώνες είχαμε τον Patrick Chan να κάνει απαράδεκτες δηλώσεις σχετικά με το «παλιoύ στυλ» πατινάζ του Plushenko και την απαξίωση του τετραπλού τόλουπ. Φυσικά, όλοι σκέφτηκαν τη γνωστή παροιμία «όσα δε φτάνει η αλεπού» και καλά έκαναν αφού ο Patrick Chan δεν έχει τετραπλό στο πρόγραμμά του. Ο Plushenko δεν απάντησε λεκτικά, απάντησε όμως στην παγοπίστα με το σύντομο πρόγραμμά του. Έχοντας φάει όλη μέρα μόνο μία μπανάνα, όπως μάθαμε μετά, έδωσε συνδιασμό τετραπλού τριπλού, τριπλό άξελ και τριπλό λουτς και ήρθε πρώτος. Ήταν και ο μοναδικός που κατάφερε το τετραπλό τόλουπ. Σε απόσταση αναπνοής τον ακολουθούσε ο Εvan Lysacek με ένα κακό τριπλό άξελ, συνδιασμό τριπλού λουτς με τριπλό τόλουπ και τριπλό φλιπ και τρίτος ο προερχόμενος από τραυματισμό Takahashi με συνδιασμό τριπλού φλιπ με τριπλό τόλουπ, τριπλό άξελ και τριπλό λουτς. Τέταρτος ήταν ο Nobunari Oda, πέμπτος ο Stephane Lambiel και έκτος ο Johnny Weir, o οποίος τελικά απαρνήθηκε τη γούνα αλεπούς και στην πράξη. Η μεγάλη απογοήτευση του σύντομου προγράμματος ήταν ο Brian Joubert που κατέληξε 18ος αφού σκουντούφλησε στο τετραπλό και έπεσε με το στήθος στον πάγο στο τριπλό λουτς. Mετά τον αγώνα δήλωσε ότι είχε προσωπικά προβλήματα. Το μπλογκ δε φέρει καμμία ευθύνη και αν έχει κάπου αναφερθεί κάτι σχετικό με βουντού είναι σύμπτωση και συνονυμία.

Ο Patrick Chan μας έκανε να χαμογελάσουμε αφού ήρθε πρώτος στα λόγια και έβδομος στο σύντομο.

Μετά από όλα αυτά τα συγκλονιστικά και με την πολύ μικρή διαφορά στη βαθμολογία των τριών πρώτων αθλητών, περιμέναμε όλοι έναν ανεπανάληπτο τελικό. Δυστυχώς, απογοητευτήκαμε.

Ο Εvan Lysacek πήρε το χρυσό με συνδιασμό τριπλού τριπλού, έξι τριπλά τόλουπ  και δύο άξελ κερδίζοντας 167.37 πόντους (84.57 και 82,20).

Ο Plushenko πήρε το αργυρό με συνδιασμό τετραπλού τριπλού (αλλά δεν έκανε το προγραμματισμένο διπλό και έχασε τον τριπλό συνδιασμό) και έξι τριπλά άλματα, κερδίζοντας 165,51 πόντους (82,71 και 82,80).

Τρίτος ήρθε ο Ιάπωνας Takahashi, που είχε πτώση στο τετραπλό (αλλά τουλάχιστον είχε τα κότσια να το προσπαθήσει), τέταρτος ο αγαπημένος μας Stephane, Lambiel, που άγγιξε τον πάγο στο τετραπλό τόλουπ και προσγείωσε στα δύο το δεύτερο τετραπλό που είχε στο πρόγραμμά του (από το οποίο απουσίαζε προγραμματισμένα το τριπλό άξελ).

Ο Patrick Chan έπεσε στο τριπλό άξελ και ήρθε πέμπτος. Έκτη θέση για τον Johnny Weir, που έδωσε το πιο «καλλιτεχνικό» πρόγραμμα με 8 τριπλά άλματα. ¨Αξιζε τουλάχιστον να πάρει καλύτερη θέση από τον Patrick Chan και η χαμηλή βαθμολογία του έκανε τον κόσμο να γιουχάρει τους κριτές (όχι άδικα).

Στο διαταύτα τώρα, θα ρωτήσετε πολύ εύλογα τι έγινε και έχασε το μετάλλιο ο Plushy.

Κατ’αρχήν, το σύστημα βαθμολόγησης έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως ένας αθλητής που κάνει 10 τριπλά άλματα μπορεί να κερδίσει κάποιον αθλητή που κάνει 3 τετραπλά. Το σύστημα είναι πλέον προφανές πως άλλαξε, όχι για να υπάρχει αντικειμενικότητα, αλλά έλεγχος και ανάθεση των μεταλλίων, εφόσον οι κριτές μπορούν να βγάλουν πρώτο όποιον αθλητή θέλουν με τη δικαιολογία του ασφαλέστερου αντί του δυσκολότερου προγράμματος. Σύμφωνα με το παλιό σύστημα ο Plushenko θα ήταν πρώτος, ο Takahashi δεύτερος και ο Lysacek θα πάλευε με τον Stephane Lambiel για την τρίτη θέση. Λογικά ο Lambiel άξιζε περισσότερο το μετάλλιο από τον Lysacek μόνο και μόνο με την προσπάθειά του για δύο τετραπλά.

Κατά δεύτερον, ακόμα και με το καινούριο σύστημα θεωρώ πως οι δικαστές αδίκησαν τον Plushenko παίζοντας έδρα. Αυτό είναι προφανές ειδικά από την τεχνική βαθμολογία του ελεύθερου προγράμματος (βάλτε τα βίντεο, δείτε την αναλυτική βαθμολογία και θα καταλάβετε).

Κατά τρίτον, ο Plushenko ήταν πολύ αγχωμένος και τα άλματά του δεν ήταν 100% καθαρά. Νομίζω πως αν είχε δώσει ένα καλύτερο πρόγραμμα, δε θα είχε αφήσει χώρο στους κριτές να κάνουν τα αίσχη τους και δε θα χρειαζόταν να κάνουμε αναλύσεις τώρα.

Φυσικά, από καλλιτεχνικής άποψης, δε συζητάμε καν για το ποιός είναι καλύτερος. Νομίζω ότι κι ο πιο τελευταίος Ρώσσος θα μπορούσε να είναι καλύτερος από καλλιτεχνικής άποψης από τον Lysacek.

Ο Evan Lysacek έδωσε το πιο καθαρό πρόγραμμα, έκανε συναρπαστικά γρήγορο πατινάζ αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ σκληρός και φυσικά δεν είχε τετραπλό τόλουπ. Και μόνο αυτό έφτανε για να έρθει δεύτερος, αν όχι και πιο κάτω.

Αισθάνθηκα ακριβώς όπως όταν η Carolina Kostner κέρδισε το ευρωπαϊκό. Δηλαδή, αρκεί να δώσεις ένα καθαρό πρόγραμμα για να κερδίσεις το μετάλλιο, ακόμα κι αν είσαι ξυλάγγουρο? Aυτό ίσως να ισχύει για το πατινάζ ταχύτητας αλλά όχι για το καλλιτεχνικό πατινάζ. Και στην περίπτωση του Lysacek ακόμα χειρότερα μιας και έδωσε κατώτερο (όσον αφορά στην τεχνική δυσκολία) πρόγραμμα.

Ο Evan, δήλωσε πως αφαιρόντας το τετραπλό από το πρόγραμμά του κέρδισε χρόνο εξάσκησης για τους βηματισμούς και τα σπινς, από τα οποία πήρε έξτρα πόντους. Ο Plushenko από την άλλη δήλωσε πως δε μπορούν να λείπουν τα άλματα από το καλλιτεχνικό πατινάζ ανδρών, αλλιώς θα ήταν χορός στον πάγο (άλλη κατηγορία). Μάλιστα, ήταν σίγουρος όταν τέλειωσε το πρόγραμμά του πως θα έπαιρνε το χρυσό. Για να πω την πικρή μου αλήθεια, την ίδια βεβαιότητα είχα κι εγώ.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση. Φυσικά και θέλουμε το άθλημα να πηγαίνει μπροστά και στο μέλλον να δούμε και πενταπλά και εικοσαπλά τόλουπ. Από την άλλη όμως δε θέλουμε να βλέπουμε αθλητές να επιχειρούν το τετραπλό και να σαβουριάζονται (όπως πχ ο Ιάπωνας).

Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι άθλημα αλλά είναι και σόου, είναι και τέχνη.

Αυτό σημαίνει πως θέλω να πάρει το χρυσό

-ένα τέλειο τεχνικά πρόγραμμα, χωρίς πτώσεις (με την ίδια λογική που θέλω να ακούσω ένα κονσέρτο που να μην είναι παράφωνο)

-ένα ωραίο αισθητικά πρόγραμμα (με την ίδια λογική που θέλω να δω έναν ωραίο πίνακα)

-ένα ενδιαφέρον και ρυθμικά αποδεκτό πρόγραμμα (με την ίδια λογική που θα έβλεπα ένα μπαλέτο και θα ήθελα οι κινήσεις να έχουν σχέση με το ρυθμό).

Όμως, εφόσον μιλάμε για άθλημα, είναι αρκετά σημαντική και η τεχνική δυσκολία (με την ίδια λογική που κερδίζει αυτός που τρέχει γρηγορότερα ή που πηδάει ψηλότερα).

Kαι φυσικά, όταν μιλάμε για επίπεδο ολυμπιακών αγώνων, θέλω να δω ρίσκο! Θέλω να δω τον ανταγωνισμό στα ύψη και τους αθλητές να ξεπερνάνε τους εαυτούς τους βάζοντας τον πήχη όλο και ψηλότερα. Ποιός θέλει να δει τον πήχη να κατεβαίνει στο άλμα επι κοντώ. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Η μοναδική πορεία είναι προς τα μπροστά.

Αλλιώς θα πηγαίναμε να δούμε τις προπονήσεις αντί για τους αγώνες και τότε θα μπορούσαμε να βγάλουμε και το τριπλό άξελ από το πρόγραμμα αφού παίρνουμε τους αντίστοιχους πόντους από πρόσθετες σπινς, να βγάλουμε και το φλιπ και το λουτς και να κάνουμε όλο σβούρες. Έτσι θα μπορούσα κι εγώ (που είμαι διάσημη σβουρογυρίστρω) με 2 μήνες προπόνηση να λάβω μέρος στους ολυμπιακούς και να πάρω χρυσό μετάλλιο. Τέλεια!

Αν δε μπορείς να κάνεις τετραπλό, μη το κάνεις και πήγαινε για την τέταρτη θέση. Αν δε μπορείς να κάνεις άλματα, πήγαινε στο χορό στον πάγο. Αν δε μπορείς να χορέψεις μην κάνεις ούτε χορό στον πάγο, πήγαινε στο πατινάζ ταχύτητας. Ή ακόμα καλύτερα σπίτι σου.

Ο Lysacek είχε μόνο ταχύτητα και καθαρό πρόγραμμα. Συναρπαστική ταχύτητα και πολύ καθαρό πρόγραμμα αλλά δεν παύουν να είναι μόνο αυτά τα δύο.

Ο Plushenko είχε ταχύτητα (όχι τόσο συναρπαστική), είχε καθαρότητα (δηλαδή δεν έπεσε, αλλά δεν ήταν και 100% βέβαια τα άλματα), αλλά έδωσε και ένα ωραίο καλλιτεχνικά πρόγραμμα που είχε μουσικότητα (αν και έχουμε δει πολύ καλύτερα). Οι γρήγοροι βηματισμοί και τα σπινς του Evan δεν άξιζαν και τόσο ώστε να αντισταθμίσουν την έλλειψη του τετραπλού τόλουπ.

Ο Plushenko άξιζε το χρυσό πολύ περισσότερο από τον Lysacek.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει ποτέ σε ολυμπιακούς αγώνες. Και η απόδειξη έρχεται με μια απλή υπόθεση :

Αν ο Plushenko είχε πάρει το χρυσό, θα μιλούσε τώρα κανείς για αδικία? Φυσικά και όχι.

Ο Εlvis Stoijko, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο φορές αργυρός ολυμπιονίκης και ανταποκριτής του Yahoo Sports News, έγραψε εξοργισμένος στην ανταπόκρισή του με τίτλο «The night they killed figure skating» ότι το άθλημα πάει πίσω και πως τώρα όλοι μπορούν να πουν «γιατί να κάνω τετραπλό αφού μπορώ να πάρω μετάλλιο μαζεύοντας πόντους από αλλού».

Το ότι το άθλημα πάει πίσω με την έλλειψη τετραπλού είναι σίγουρο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι το τετραπλό θα λείψει όντως από τους αγώνες. Θεωρώ πως απλά αυτή τη φορά ο Evan ήταν τυχερός. Τέτοια προγράμματα δε δίνονται εύκολα σε κάθε αγώνα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διάταξη θα ήταν εντελώς διαφορετική αν ο Plushenko είχε κάνει το διπλό άλμα μετά το τετραπλό και το τριπλό. Ή αν είχε κάνει ένα ελαφρώς καλύτερο άξελ.

Η αναλυτική βαθμολογία :

Evan Lysacek Evgeni Plushenko ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Elements Elements Elements
14.60 4toeloop+3toeloop
11.40 3lutz+3toeloop
8.80 7.84 Triple axel
9.89 10.50 3axel+2toeloop
5.50 5.75 Triple salchow
6.50 5.60 Triple loop
8.00 6.60 Triple lutz
8.03 3lutz+2toeloop
8.73 3flip+2toeloop+2loop
4.65 4.85 Double axel
3.80 Flying Sit Spin 4
2.74 Flying Sit Spin 3
4.20 4.30 Straight line step seq 3
4.50 4.10 Change foot spin 4
3.70 Change foot flit spin 4
3.50 Fly change foot spin 4
5.10 4.10 Circular step seq 4
84.57 82.71 TOTAL
PROGRAM PROGRAM PROGRAM
8.35 8.20 Choreography
7.95 7.25 Footwork
8.40 8.75 Interpretation
8.50 8.80 Performance
8.20 8.40 Skating skills
82.80 82.80 TOTAL
167.37 165.51 TOTAL FD
Evan Lysacek Evgeni Plushenko ΣΥΝΤΟΜΟ
Elements Elements Elements
14.80 4toeloop+3toeloop
11.00 3lutz+3toeloop
9.40 10.00 Triple Axel
6.70 Triple Flip
7.20 Triple Lutz
4.20 4.30 Chang foot combspin 4
4.00 Circ step seq 3
6.10 Circ step seq 4
3.70 3.40 Flying sit spin
4.00 3.90 Str8 line step seq
3.20 Change foot sit spin 3
3.50 Change foot sit spin 4
48.30 51.10 TOTAL
PROGRAM PROGRAM PROGRAM
8.50 7.85 Choreography
7.95 6.80 Footwork
8.75 8.25 Interpretation
8.60 8.65 Performance
8.20 8.20 Skating skills
42.00 39.75 TOTAL CD
257.67 256.36 TOTAL FD+CD

Τελικά… δεν πολυαπογοητευόμαστε. Ισως αν είχε πάρει το χρυσό, ο Plushy να σταματούσε. Τώρα είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μεγάλο πείσμα και θα διεκδικήσει με λύσσα το χρυσό στη χώρα του στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο επίσημο site, εκτός του ότι γίνεται αναφορά σε «πλατινένιο μετάλλιο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, αν πατήσετε το «what’s next?» θα μεταφερθείτε στην ιστιοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2014 και, αν είστε στην ηλικία της Σακαφιόρας, θα δοξάζετε το Θεό που γεννηθήκατε την κατάλληλη χρονιά ώστε να αξιωθείτε να δείτε τρεις ολυμπιάδες με Plushenko και να έχετε βάσιμες ελπίδες και για τέταρτη! Δεν έχουν όλες οι γενιές αυτή την ευλογία.

Δε στεναχωριόμαστε λοιπόν. Κάθε εμπόδιο για καλό. Άλλωστε, όπως είπε και ο φίλος Χρήστος, σε 20 χρόνια ποιός θα θυμάται τον Lysacek? ¨Ολοι τον Plushenko θα θυμούνται. Εγώ έχω μόνο να προσθέσω ότι ακόμα και τώρα κανείς δε μιλάει για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε ο Lysaceκ, αλλά για το χρυσό μετάλλιο που έχασε ο Plushenko.

Στα παρελκόμενα του αγώνα, ο Denis Ten από το Kazakhstan που εντυπωσίασε με την 10η θέση στο σύντομο, πήρε τη 14η θέση στο ελεύθερο και ήρθε τελικά 11ος. Δεν είναι και λίγο όταν είσαι 16 ετών κι είναι η πρώτη σου χρονιά σε παγκόσμιο και ολυμπιακούς μετά από τα εφηβικά.

Λατρέψαμε το πατινάζ του Johnny Weir και επικροτήσαμε το στεφάνι με τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο κεφάλι την ώρα της βαθμολογίας ενώ γιουχάραμε μαζί με το πλήθος τους απαράδεκτους κριτές (ακόμα αναρρωτιέμαι τι μπορεί να έχουν πιστέψει οι γείτονες για το τι γίνεται ξημερώματα στο σπίτι μου).

Κάποιος να πει στον Lysacek, όσο περιμένει τη βαθμολογία του να περιορίσει τα τικ που έχει στο στόμα και στα μάτια. Είναι κολλητικό και λίγο έλειψε να κυκλοφορώ την επόμενη μέρα έτσι.

O Nobunari Oda απέδειξε αυτό που χρόνια υποστηρίζω : πως οι Ιάπωνες είναι από άλλο πλανήτη. Του έσπασαν τα κορδόνια σε ένα τριπλό άλμα, σταμάτησε, τα άλλαξε και συνέχισε σα να μη συνέβη τίποτα παίρνοντας τελικά την έβδομη θέση. Στεναχωρέθηκα λίγο που η έξυπνη ιδέα του Τσάρλυ Τσάπλιν δεν είχε τη σωστή εκπροσώπηση, για την ακρίβεια κατάλαβα ποιό ήταν το θέμα μόνο όταν έκανε ότι βγάζει το καπέλο του.

Χαρήκαμε που ο Stephane Lambiel εγκατέλειψε το τριπλό άξελ και δίνει καθαρά προγράμματα. Aν δεν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά καλύτερα να μη το κάνεις καθόλου (αρκεί να δεχτείς ότι έτσι δεν έχεις σοβαρές φιλοδοξίες και για μετάλλιο). Ήταν λίγο αγχωμένος και δεν ευχαριστηθήκαμε πολύ αλλά επιτέλους είδαμε και κάτι αξιόλογο χορευτικά σ’αυτούς τους αγώνες μαζί με το πρόγραμμα του Johnny Weir.

Γυναίκες. Έχουμε βαρεθεί να τα λέμε. Από τη Σλούτσκαγια έχουμε να δούμε κάτι της προκοπής κι έτσι μού ‘ρχεται να σταματήσω να παρακολουθώ. Κάθε φορά που κάθομαι να δω το ατομικό γυναικών νομίζω ότι βλέπω ταινία θρίλερ με τις μηχανές που έχουν κερδίσει τον πόλεμο και έχουν κατακτήσει την ανθρωπότητα. Οι αθλήτριες χωρίζονται σε δύο ομάδες: Στις ανέκφραστες μηχανές που πηδάνε και προσγειώνονται με επιτυχία (σε μερικές περιπτώσεις τόσο άχαρες που μου θυμίζουν τον εξωγήινο του Ρόσγουελ) και στις ωραίες χορεύτριες που πέφτουν ή κάνουν διπλά άλματα. Ο πόλεμος είναι κλεφτοπόλεμος και οι κακές μηχανές κερδίζουν πάντα στο τέλος.

Πρώτη στη γενική κατάταξη και στο σύντομο η Κορεάτισα YuNa Kim με συνδιασμό τριπλού λουτς, τριπλού τόλουπ και τριπλού φλιπ, συνδιασμό διπλού άξελ διπλού τόλουπ και διπλού λούπ, συνδιασμό διπλού άξελ με τριπλό τόλουπ, τριπλό λουτς, τριπλό σάλχο και διπλό άξελ.

Δεύτερη και καλύτερη κατά τη γνώμη μου η Ιαπωνέζα Mao Asada με συνδιασμό τριπλού άξελ με διπλό τόλουπ, συνδιασμό τριπλού φλιπ με διπλό λούπ, συνδιασμό τριπλού φλιπ διπλού λουπ και διπλού λουπ, τριπλό άξελ, τριπλό σουπ, και διπλό άξελ. Ένα λαθάκι (το κακώς προσγειωμένο τριπλό φλιπ στο συνδιασμό) καθώς και μια ατυχία (κάποιο εμπόδιο στον πάγο που την έκανε να χάσει το βηματισμό της και την ανάγκασε να απλοποιήσει το τριπλού τόλουπ σε μονό) της στέρησαν το χρυσό. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ σκανδαλώδη τη διαφορά 20 πόντων στη βαθμολογία.

Τρίτη, εντελώς χαριστικώς, η Καναδή Joannie Rochette, η οποία προφανώς συγκίνησε τους κριτές (εδώ συγκίνησε και εμάς που την είχαμε αποκαλέσει σε προηγούμενο ποστ αθλήτρια του αρασέ). Στο τέλος του σύντομου ξέσπασε σε κλάματα και στο τέλος του ελεύθερου προγράμματος έστελνε φιλιά στον ουρανό. Θεωρώ κι εγώ άθλο τη συμμετοχή της στους αγώνες λίγες μέρες μετά το θάνατο της μητέρας της αλλά σίγουρα δεν της άξιζε τόσο υψηλή βαθμολογία. Τέταρτη η μόλις 16 χρονών Αμερικάνα (Ιαπωνικής καταγωγής) Nagasu Mirai (άλλο ένα εκκολαπτόμενο μηχανάκι? Θα δείξει το μέλλον) και πέμπτη η Ιαπωνέζα Miki Ando, η οποία μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται στο χαμηλότερο σκαλοπατάκι του πόντιουμ αντί της Καναδής. Έκτη και έβδομη οι αθλήτριες που μας άρεσαν κάπως, :  Laura Lepisto και Rachale Flatt. Έχουμε μια ελπίδα να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά των μηχανών κάποια στιγμή στο μέλλον με τις Ρωσσίδες Alena Leonova και Ksenia Makarova. Η Sarah Meier ήταν ένα ποιήμα αλλά απλοποίησε άλματα κι ήρθε 15η ενώ η Carolina Kostner φαίνεται ότι δεν άντεξε τα βουντού μας και έπεσε ΤΡΕΙΣ φορές καταλήγοντας στην 16η θέση. Η Τουρκάλα ήρθε τελευταία, δόξα τω θεώ!

Ζευγάρια. Κατά τα αναμενόμενα, οι Κινέζοι Shen/Zhao κέρδισαν την πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα, δεύτεροι στο ελεύθερο και τελικά πήραν το χρυσό. Εμένα προσωπικά μου φάνηκαν πολύ σφιγμένοι στο σύντομο και άνοστοι στο ελεύθερο κι έμεινα με την εντύπωση πως τους χαρίστηκε το μετάλλιο. Έδωσαν παράλληλα τριπλά τόλουπ, τριπλό τουίστ και πεταχτό τριπλό λουπ στο σύντομο και παράλληλα τριπλά τόλουπ, συνδιασμό διπλών άξελ, πεταχτό τριπλό λουπ, τριπλό τουίστ και πεταχτό τριπλό σάλχο στο ελεύθερο. Και το αργυρό κατέληξε σε ζευγάρι από την Κίνα, αυτή τη φορά πιο δίκαια : Qing Pang/Jian Tong, oι οποίοι ήταν τέταρτοι μετά το σύντομο πρόγραμμα αλλά πήραν την πρώτη θέση στο ελεύθερο με συνδιασμό διπλών άξελ, τριπλά τόλουπ, πεταχτό τριπλό λουπ, πεταχτό τριπλό σάλχο και χειροκροτήθηκαν πιο πολύ από τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Οι Γερμανοί Aliona Savchenko/Robin Szolkowy πήραν το χάλκινο μετάλλιο (δεύτεροι στο σύντομο και τρίτοι στο ελεύθερο) με πτώση και απλοποίηση αλμάτων. Οι πολυαγαπημένοι μας Ρώσσοι Kavaguti/Smirnov πήραν την τέταρτη θέση (τρίτοι στο σύντομο, έβδομοι στο ελεύθερο) με ένα απογοητευτικό τεχνικά αλλά εκπληκτικό καλλιτεχνικά πρόγραμμα. Πέμπτοι οι Κινέζοι Zhang Dan/Zhang Hao και έκτοι οι Καναδοί Dube Jessica/Davison Bryce.

Χορός στον πάγο. Παίρνοντας μαθήματα από το ατομικό ανδρών, οι Καναδοί πίστεψαν πως ο μόνος τρόπος να πάρουν μετάλλιο είναι να το κλέψουν από τους Ρώσσους. Έτσι, πριν αρχίσει ο χορός στον πάγο, οι Ρώσσοι δέχτηκαν πλήθος επιθέσεων διαφόρων ειδών. Κατηγορίες ότι οι κριτές είναι υποκειμενικά προσκείμενοι (ώστε να καταλήξουν στο ακριβώς αντίθετο) και κατηγορίες βλασφημίας του χορού των αυτοχθόνων της Αυστραλίας για το original dance των Domnina/Shabalin. Όπως αποδείχτηκε, όλη η φασαρία που προκάλεσαν ήταν αχρείαστη. Αν είχαν κάνει τον κόπο να παρακολουθήσουν τους Domnina/Shabalin στο Πανευρωπαϊκό, θα ήξεραν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Οι Καναδοί Tessa Virtue/Scott Moir πήραν το χρυσό με 221.57, δίνοντας το ωραιότερο ελεύθερο πρόγραμμα αν και είχαν λάβει τη δεύτερη θέση στον υποχρεωτικό χορό και την πρώτη στο original dance. Βέβαια και εδώ υπήρξε αδικία καθώς έκλεψαν την πρωτιά στο original dance από τους Ρώσσους. Αλλά έχε χάρη που συνολικά άξιζαν 100% το χρυσό μετάλλιο, αλλιώς θα μιλούσαμε πάλι για τα έκτροπα των κριτών.

Οι Αμερικανοι Meryl Davis/Charlie White πήραν το αργυρό με 215.74. Έδωσαν κι αυτοί ένα πολύ ωραίο ελεύθερο πρόγραμμα κι έχω την εντύπωση ότι έκαναν τις πιο γρήγορες παράλληλες περιστροφές από όλα τα ζευγάρια, πράγμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Τρίτοι και καταϊδρωμένοι οι Ρώσσοι Domnina/Shabalin, οι οποίοι δεν έλαβαν το μάθημά τους από το Πανευρωπαϊκό (το χλιαρό χειροκρότημα του κόσμου εννοώ γιατί το χρυσό το πήραν – άδικα μεν αλλά το πήραν). Θεωρώ πως και το χάλκινο μετάλλιο τους χαρίστηκε. Μου άρεσαν περισσότερο τουλάχιστον άλλα 4 ζευγάρια (τα 2 γαλλικά, το έτερο ρώσσικο και το αγγλικό). Μοναδική λαμπρή στιγμή του ζευγαριού θεωρώ το δυσκολότερο original dance, στο οποίο και αδικήθηκαν που δεν πήραν την πρώτη θέση.

Τέταρτοι ήρθαν οι Tanith Belbin/Benjamin Agosto, άγνωστο πώς! Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει τι καλό έκανε αυτό το ζευγάρι και ήρθε τέταρτο. Πέμπτοι οι πάντα πολύ καλοί Ιταλοί Federica Faiella/Massimo Scali, οι οποίοι αυτή τη φορά όμως δε μου άρεσαν και τόσο. Νομίζω πως δεν είχαν αυτή τη συγκινητική μουσικότητα που έχουν άλλες φορές.

Έκτοι και έβδομοι οι Γάλλοι Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder και Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat. Και οι δύο με πολύ ωραία προγράμματα άξιζαν το χάλκινο περισσότερο από τους Ρώσσους.

Παρακαλούνται οι οπερατέρ να μην κάνουν κοντινά στον Οlivier που μοιάζει να έχει φάει φτυαριά στο στόμα γιατί είναι πολύ τρομακτικό (όσοι έχουν δει το “I hate Valentine’s day” θα νιώσουν τον πόνο μου).

Στην 8η θέση οι Sinead Kerr/John Kerr, που δικαίωσαν τη φήμη τους και έδωσαν ένα ωραίο και πρωτότυπο πρόγραμμα και 9οι οι αγαπημένοι μας Jana Khokhlova/Sergei Novitski, οι οποίοι σίγουρα άξιζαν κάτι παραπάνω (οι κριτές εισέπραξαν μεγάλη γιούχα όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία τους). Το πρόγραμμά τους μου άρεσε τόσο που χειροκροτούσα όρθια στο σαλόνι, όπως έκαναν και πολλοί θεατές στο παγοδρόμιο. Κι όλα αυτά παρότι η Khokhlova είχε ντυθεί (πάλι) σπούνιο πουλί.

Στο χορό στον πάγο έλαμψε και η Ελλάδα δια της απουσίας της. Οι Nikki Georgiadis/Graham Hockley δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Βανκούβερ επειδή δεν είχαν διαβατήριο! Και πάνω που νομίζαμε ότι πιάσαμε πάτο ως η μοναδική χώρα χωρίς παγοδρόμιο και χωρίς σοβαρή ομοσπονδία (που να μπορεί έστω να βοηθήσει τους αθλητές με την έκδοση ενός διαβατηρίου, αν όχι να φτιάξει ένα παγοδρόμιο και να καταφέρει να διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϋ αντί να φάει η χώρα μας πρόστιμο και τελικά η διοργάνωση να ανατεθεί σε άλλη χώρα), προς μεγάλη μας έκπληξη υπήρχε ακόμη παρακάτω : Το ζευγάρι από την Κίνα Huang Xintong/Zheng Xun (19οι) χόρεψαν “Greek Folk Dance” (o Θεός να το κάνει), ντυμένοι με λευκά και γαλανά τούλια και σιρίτια από κόκκινους μαιάνδρους. Το μόνο που θύμιζε Ελλάδα ήταν η γηραιά μαυροφορεμένη κυρία (προπονήτρια?) που καθόταν δίπλα τους στη βαθμολογία με σταυρωμένα τα χέρια και σοβαρό ύφος.

Γκαλά. H Joannie Rochette χόρεψε το Vole της Celine Dion και μας «πέταξε» με το χορό της τόσο μακριά που ο Κωστάλας έχασε τα λόγια του και μας είπε ότι η Celine Dion (αντί της Joannie Rochette) έδειξε σθένος δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της και, παρά την απώλεια της μητέρας της, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Οι μοναδικοί που έδειχναν να το διασκεδάζουν ήταν οι Kavaguti/Smirnov με τα κύματα του Δούναβη και οι Tessa Virtue/Scott Moir με το Everybody dance now, που εμφανίστηκαν τελευταίοι και ξεσήκωσαν δικαιολογημένα όλο το παγοδρόμιο. Η Mao Asada ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ως «η Βασίλισσσα του τριπλού άξελ». Βέβαια, κάπως αργότερα ένας πιτσιρικάς αθλητής, ο Nam Nguyen πρέπει να έκανε όλες τις γυναίκες να ντρέπονται κάνοντας διπλό άξελ σε ηλικία 11 ετών! Σε μερικά χρόνια ενδέχεται να κάνει και τετραπλά τόλουπ κάνοντας ρόμπα και τον Lysacek. Κάνει πατινάζ από 8 ετών, φέτος ανέβηκε στα Junior και ήρθε τρίτος στο πρωτάθλημα του Καναδά. Οι Domnina/Shabalin μας έκαναν να βαρεθούμε πάλι με το Matrix, το οποίο μπορεί να μας άρεσε τις πρώτες 48 φορές που το είδαμε αλλά πλέον το σιχαθήκαμε. Ο Πλουσένκο χόρεψε με πολύ ένταση και αποθεώθηκε από το κοινό που τον χειροκροτούσε όρθιο.

Eπόμενες διοργανώσεις :

22-28 Μαρτίου 2010 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Τορίνο, Ιταλία

24-30 Ιανουαρίου 2011 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Μπερν, Ελβετία

15-20 Φεβρουαρίου 2011 Τεσσάρων Ηπείρων – Ταϊπέι, Ταϊβάν

21-27 Μαρτίου 2011 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Ναγκάνο, Ιαπωνία

Facebook groups :

Figure Skating http://www.facebook.com/pages/Figure-Skating/23380338296?sid=2b78f138a5bde1eda107c3c4078c5dee&ref=s

Ice Dancers (Figure Skating) http://www.facebook.com/group.php?gid=5897317510

Ice Skating Rocks! http://www.facebook.com/group.php?gid=2208208973

Evgeni Plushenko http://www.facebook.com/group.php?gid=8760391150

Stephane Lambiel http://www.facebook.com/pages/Stephane-Lambiel/10041338212?sid=7f8021e9063c75197452f011e70ffb08&ref=s

Sarah Meier http://www.facebook.com/group.php?gid=2242261251

Figure Skating Lovers – Greece http://www.facebook.com/group.php?gid=58025618342

Παγοδρόμιο στην Ελλάδα http://www.facebook.com/group.php?gid=14817915242

Αγαπάμε Αλέξη Κωστάλα http://www.facebook.com/group.php?gid=38907129737

Βιντεάκια δεν υπάρχουν, μας τα έκοψε η ολυμπιάδα 😦

26 Σχόλια »

  1. antres: tosi stenoxwria dn tin perimena………afou tn epomeni mera pou piga sxoleio imoun arrwsti kai ekana 40 pureto apo tn stenoxwria mou pou vgike o ili8ios lysacek….eleos dld auta ta amerikanika lefta mas efagan…….egw perimena ena podium me tn plushy prwto tn lambiel deutero kai kapoion allon trito….alla….popopo polu krima dld eleos….tosi megali adikia dn tn exw 3anadei gia t eurwpaiko kallitexniko patinaz…..krima krima kai pali krima…..eprepe na vgei o plushy me deutero tn lambiel…. stis gunaikes i yu na kim itan i kaluteri alla oxi gia toso megali diafora…..i mao asada m arese paaara ma paaara polu kai sta duo programmata tis alla i kim a3ize to xriso…oso gia tn joannie….oloi sugkini8ikan me t peristatiko me tn mitera tis alla eipame ta olumpiaka metallia dn einai kai petsetakia na t dinoume s opoion kai opoion!!!!!kai ennow kai tn lysacek!!!! eprepe t xalkino na t parei i nagasu i i ando…..stenoxwre8ika gia tn meier kai KATAXARIKA gia tn kostner!!!! mporei na fainomai bitch alla t kataxarika!!!!!!sta zeugaria polu stenoxwre8ika gia tous germanous gt einai t agapimeno mou zeugari alla mpravo stous kinezous gt einai megaloi se ilikia(31 kai 36) alla kataferan na paroun auto pou laxtarousan….oso gia tn xoro stn pago….dn mporw na pw pws eimai fan oute tn kanadwn alla oute kai tn amerikanwn kai pisteuw pws eprepe oi rwsoi na einai psilotera….oi galloi isabelle delobel olivier schoenfelder adiki8ikan kai einai kai i teleutaia tous emfanisi…:'( st gala trela8ika gia alli mia fora me tn plushy ka tn lambiel……alla na 3erete pws itan i moni olumpiada apo tote pou to patinaz eisix8i ws olumpiako a8lima pou KANENAS EURWPAIOS SE KAMIA KATIGORIA DN PIRE XRUSO!!!!! ti kanoun ta kataramena lefta kai oi kataramenes sugguries…..popopopopopo…..krima gia lambiel kai plushenko…..amfivallw an 8a 3anadoume tn lambiel se allous agwnes ektos an apofasisei na paei st europeans 2011 pou 8a ginei kai stn bern!!!! makari….btw sakafiora isoun kai pali 8ea me ta sxolia sou…RESPECTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!

    Σχόλιο από Chrysoula — 28 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:04 μμ | Απάντηση

  2. kai ego pou nomiza pos eimai i moni treli se afti ti hora pou latrevo afto to ipertato athlima!

    Σχόλιο από iokasti — 28 Φεβρουαρίου, 2010 @ 10:13 μμ | Απάντηση

  3. mania phra to mhnyma, eimai ligo ston kosmo mou, tha sou steilw ayto pou zhthses!
    O Lambiel den tha paei sta worlds alla tha paei O plushenko. O Lysacek den tha paei episis. (siga mhn phgaine)
    Tha ta poume analytikotera.
    O plushy ekane blakies. Basika oxi o Plushy-aytos ekane oti mporouse ekeinh thn wra , aporw pou den sabourwthike. Alla o pro
    ponitis tou eftiakse programma me bash to palio systhma , pou zei???An ekane rearrange sta almata eixe nikhsei. Bebaia eimai sigouri oti den tha tou to edinan kai tha ton ekoban ton ponto apo allou. Alla den me peirakse poy den bghke xrysos ksana, sto Gala gia ayton shkwthinkan orthioi kai gia ton Lysacek oxi. Me peirakse pou bghke h araxnh Olympionikis. EIxa mia lista me 15 atoma gia Olympic Champions ektos Plushenko, kai anti aytwn bghke h mayrh xhra.

    Σχόλιο από dimi — 1 Μαρτίου, 2010 @ 6:03 μμ | Απάντηση

  4. Για μενα έκανε λάθος ο Πλουσένκο που βγήκε στο γκαλά με δυνατό πρόγραμμα. Επρεπε να βγει και να κάνει μόνο σβούρες χωρίς κανένα άλμα για να αποδείξει το αυταπόδεικτο…

    Σχόλιο από sakafiora — 1 Μαρτίου, 2010 @ 9:14 μμ | Απάντηση

  5. μπραβο μπραβο για την πολυ καλη δουλεια!!!!!!!

    παντως οπως κ να’χει ο plushenko ειναι ο καλυτερος απ’ολους!
    ολοι οι αθλητες αξιζουν συγχαρητιρια για τον κοπο τους…..
    κ θελω να δω ποιος θα ειναι στο παγκοσμιο……

    Σχόλιο από mania — 1 Μαρτίου, 2010 @ 9:14 μμ | Απάντηση

  6. O Lysacek προφανώς φοβάται να αντιμετωπίσει το θεριό! Και καλά κάνει εδώ που τα λέμε. Εγώ στη θέση του θα σταματούσα το πατινάζ και θα άλλαζα πλανήτη!

    Σχόλιο από sakafiora — 1 Μαρτίου, 2010 @ 9:17 μμ | Απάντηση

  7. εγω θελω να δω τον Lysacek στο παγκοσμιο να δω τι θα κανει…κ αν εχεις θαρρος πιστευω να το κανει.

    Σχόλιο από mania — 1 Μαρτίου, 2010 @ 9:28 μμ | Απάντηση

  8. Wx se blepw tsatismenh akoma me to apotelesma. Egw phga spiti mou next day, to eriksa sta sfhnakia 2-3 meres, to katapia kai ayto to farmaki. Asxeto alla to megalo group tou Plushenko me 24.000 ++ melh einai ayto. http://www.facebook.com/#!/Plushenko

    Hthela na sto pw apo kairo. Eixe peripou 11000 melh mexri th nyxta prin to Lp. Meta ta metallia grafthkan oi upoloipoi kai egine panzoulismos, lol!

    Σχόλιο από dimi — 1 Μαρτίου, 2010 @ 11:52 μμ | Απάντηση

  9. Καταρχάς, σε συγχαίρω για την καταπληκτική δουλειά όσον αφορά τον απολογισμό αυτής της Ολυμπιάδας!!! Οι παρατηρήσεις σου είναι εύστοχες και με βρίσκουν και σύμφωνο. Συμπληρώνω σε όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, ότι η πορεία του Lysacek θα θυμήσει αυτή της Tara Lipinksi, αρκετές Ολυμπιάδες πίσω, που κέρδισε το χρυσό και -αν και πολύ μικρή τότε- αποσύρθηκε άμεσα… Στις γυναίκες η Mao Asada άξιζε ακόμη και να βρεθεί αγκαλιά με το χρυσό, δίνοντας δύο συνεχόμενα τριπλά άξελ (και το ένα σε συνδυασμό). Αυτό το σύστημα βαθμολόγησης βοηθά τελικά αυτόν που δεν ρισκάρει, να εξασφαλίσει νίκες. Το επίσημο site της διοργάνωσης το βρήκα απίστευτο! Καταπληκτική εικόνα live μεταδόσεων (όλων των αθλημάτων) και μάλιστα το είχα ανοιχτό, ενώ έβλεπα ΕΤ1 Κωστάλα, και περνούσαν online άμεσα οι αναλυτικές βαθμολογίες των κριτών για όλα τα άλματα και λοιπά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα μπορούσες μέσω facebook να κάνεις chat σχολιάζοντας τη ζωντανή μετάδοση. Απίθανο πραγματικά! Σ’ αυτό λοιπόν, παρατήρησα ότι ο συνδυασμός τριπλού άξελ με διπλό τόλουπ της Asada κέρδισε μόνο την αρχική αξία του άλματος, ενώ η εκτέλεση ήταν πολύ καλή. Άσε που το αρχικό, πελώριο και καθαρατότατο τριπλό άξελ κέρδισε μόνο 0.80 βαθμούς επιπλέον… Πολλά περίεργα συμβαίνουν, κι αν από τώρα υπάρχουν αρκετές γκρίνιες, τότε ίσως πολύ σύντομα να δούμε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης. Άσε που βρίσκω εντελώς ανούσιο το ποιος κατέχει το «παγκόσμιο ρεκόρ» στο… καλλιτεχνικό πατινάζ! Έλεος!

    ΥΓ: Κλείνω με 2 βραβεία πρωτότυπης μετάδοσης που παραλαμβάνει ο Αλέξης Κωστάλας για:
    (1) την ατάκα της μετάδοσης, που πρέπει να ειπώθηκε τουλάχιστον 50 φορές: «Για να δούμε τώρα την βαθμολογία του αθλητή (της αθλήτριας, του ζευγαριού κλπ) και να δούμε τι κατάφερε ή τι ΔΕΝ κατάφερε…» (φαντάζομαι συμφωνείτε;!;)
    (2) την απίθανη σκέψη που εξωτερίκευσε στο μικρόφωνο της μετάδοσης αρκετές φορές, αυτό το είδα στον τελικό γυναικών: «Πρέπει η αθλήτρια να κρατήσει αυτό το ανάποδο σπιράλ για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα, ένα…. δύο…. τρία…. (μετράει στον αέρα!! χαχαχαχαχαχ) εντάξει, το έκανε….. ! ΑΧΑαχαχαχαχαχαχα

    Σχόλιο από Χρήστος — 1 Μαρτίου, 2010 @ 11:54 μμ | Απάντηση

  10. An deis analytika tis bathmologies Lysacek – Plush, tha deis oti mporei o prwtos na eixe level 4 sta spins kai ta footwork (level 4 sto footwork den to dikaiologw, san marioneta kineitai) enanti level 3 tou deyterou, alla o Plushenko exase gia 1.3 apo to GOE kai oxi apo ta kalutera spins toy Lyasacek. Opws kai sth Mao ebalan GOE mono 0.80 gia to 3axel ths pou egrapse istoria, kai ebalan sth Yuna +2 GOE gia to spiral ths pou einai to xeirotero anamesa stis top ladies.
    Meta ta presentation marks, to GOE einai to pio subgective gia na anebaseis h na katebaseis bathmologies. H Yuna aksize to xryso alla oxi me tosous pontous diafora!
    Episis molis aneboun ta youtube videos, tha deis ti eipan oi Kostales apo olo ton kosmo molis bghke h bathmologia tou Plush! Frikaran pagkosmiws! Ektos apo to NBC fysika..

    Σχόλιο από dimi — 2 Μαρτίου, 2010 @ 12:39 πμ | Απάντηση

  11. Tha einai o Plush sto pagosmio? Na etoimasw valitses?

    Σχόλιο από marina — 2 Μαρτίου, 2010 @ 6:17 μμ | Απάντηση

  12. tha einai
    kane oreksh!

    Σχόλιο από sakafiora — 2 Μαρτίου, 2010 @ 9:23 μμ | Απάντηση

  13. figame!!!!

    Σχόλιο από marina — 2 Μαρτίου, 2010 @ 11:09 μμ | Απάντηση

  14. Akoma ekei eiste??
    sas perimenw

    Σχόλιο από dimi — 3 Μαρτίου, 2010 @ 12:50 πμ | Απάντηση

  15. STENAXORITHIKA POY EXASE O Plushenko TO XRISO.ELPIZO NA TON DOUME STO PAGOSMIO!

    Σχόλιο από Μαρία.Μ — 3 Μαρτίου, 2010 @ 11:50 πμ | Απάντηση

  16. dimi exeis paei? krata mas dyo theseis…

    Σχόλιο από marina — 3 Μαρτίου, 2010 @ 1:02 μμ | Απάντηση

  17. e oxi den exw paei alla tha paw, 24-29, ante tsakisteite, exw kai genethlia tote!!! Afou den ta eipame athina, na kanoume ta meeting sta eksoterika!

    Σχόλιο από Ανώνυμος — 4 Μαρτίου, 2010 @ 4:22 πμ | Απάντηση

  18. asxeto alla anti na baleis to theo

    exeis balei ton Lysacek mayrh araxnh mostra???

    ntroph!

    Σχόλιο από dimi — 5 Μαρτίου, 2010 @ 2:46 πμ | Απάντηση

  19. egw eimai mesa dimi..pws tha peisoume ti sakafiora?

    Σχόλιο από marina — 5 Μαρτίου, 2010 @ 8:50 μμ | Απάντηση

  20. oxi mono pws tha me peisete alla kai pws tha kataferete na me thlemetaferete apo th Loukernh pou tha eimai ws tis 23!

    Σχόλιο από sakafiora — 6 Μαρτίου, 2010 @ 4:46 μμ | Απάντηση

  21. a wraia, etsi opws tha eisai ekei, ekana ena google MaP
    Lucerne -Torino : 359 km, 3 hours 47 mins
    To pagkosmio arxizei 24, mia xara ta kanonises.

    Σχόλιο από dimi — 7 Μαρτίου, 2010 @ 2:52 πμ | Απάντηση

  22. de mporw kardia mou, exw eksetaseis, exw diabasma, exw doyleia, exw sxedon ap’ola!
    h kardia mou omws tha xtypa ekei!

    Σχόλιο από sakafiora — 10 Μαρτίου, 2010 @ 11:31 μμ | Απάντηση

  23. Kai ti tha pw ston Kwstala pou tha se anazhtaei?Eee?

    Σχόλιο από dimi — 11 Μαρτίου, 2010 @ 3:24 πμ | Απάντηση

  24. na tou dwseis ek merous mou ena glyko fili sto magoulo kai na tou peis oti ton agapw ki apo makria 😛

    Σχόλιο από sakafiora — 11 Μαρτίου, 2010 @ 9:41 μμ | Απάντηση

  25. Η ΞΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΒΑ,ΔΗΛΑΔΗ,Η ΕΚΠΡΩΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ 2010,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ,ΑΚΟΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΛΙΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΩ,ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ.ΞΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΒΑ,ΕΙΜΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΣΟΥ.

    Σχόλιο από Ανώνυμος — 28 Μαρτίου, 2010 @ 1:42 μμ | Απάντηση

  26. σακαφιορα συγκεντρωσου η Γιανα Κιμ ηταν απο τις καλυτερες αθλητριες που εχουμε δει ακριβως λογω του οτι ηταν ενας απιστευτος συνδιασμος καλλιτεχνιδας με τρομερη αθλητρια.Τεραστια πεντακαθαρα αλματα απιστευτοι τριπλοι συνδιασμοι , πολυ μεγαλη ταχυτητα στον παγο, μεγαλη καλυψη παγου, καταπληκτικη εκφραση και απλα υπεροχη κινηση, πληρως εναρμονισμενη με την μουσικη.Πραγματικα μια στο εκατομυριο, εκπληκτικη, πολυ συγκινητικη και εντυπωσιακη, απορω πως δεν το αναγνωρισες, και πως δεν μπορεισ να δεις την ολοκαθαρη ανωτερωτητα της απο την επισης αλλα οχι εξισου εκλπληκτικη Μαο.

    Σχόλιο από Vasiliki — 24 Φεβρουαρίου, 2018 @ 3:07 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.